С огън и жупел POSSESSED изпепелиха София

Беше толкова яко, че дори един от охранителите снимаше с телефона си. Така може да се обобщи първият концерт на Possessed в България.

Счупен тур бус при Дупница (турнето идва от Атина) доведе до сериозно закъснение и липса на подгряващи банди. Никой обаче не страдаше, защото най-качествената подгряваща Vapor, вече мнозина я гледаха преди Nile. И така над 500 човека, преобладаващо дет и траш метъл зомбита, станаха свидетели на тази сеч.

Но да започнем с малко академични заклинания. Possessed са задължителна група. Без техният дебют Seven Churches (1985), нямаше да има екстремен метъл във формата, която познаваме. В края на 80-те те са вдъхновение за банди като Death и Morbid Angel. И всичко изглежда прекрасно, преди лидерът им Jeff Becerra да е прострелян при обир през 1989 г., което го оставя парализиран от кръста надолу, завинаги. След всичко това, изглеждаше като сън Possessed да издадат нов албум. Но Jeff Becerra, намери сили и съмишленици, и 33 години след Beyond The Gates (1986), през 2019 г. станахме свидетели на Revelations Of Oblivion.

Ще бъда честен с вас, Jeff Becerra на 15 юни навърши 55 години, изглежда с годините губи килограми и е много по-слаб физически, но дори и в такава форма, и в неизменната инвалидна количка, той е чудовище на сцената. Поздравява публика, кърка си бира по време на солачките, позира за снимки, та дори и подписа няколко диска докато не пееше. Първите парчета не се чуваха добре вокали, но после озвучителят напипа верните бутони и звукът се подобри.

През който и град да минат Possessed мачкат глави и дънят мега мощно. Започнаха с неща от последния албум като No More Room In Hell и след това Damned. Веднага се усети, че ще има специална вечер в която публика и група стават един врящ котел. С всяко следващо парче Possessed набираха все по-голяма сила и възторжена реакция. Но трябва да видите какво стана на Pentagram. Юмруци във въздуха, максимум надъхвация, злина, и машината на времето завъртя на обороти от 1985. Прекланям се пред Seven Churches. Това е албум олтар! Една от кулминациите на вечерта беше на The Exorcist. Виждаш хора от всички възрасти да реват:

Unleashed men of sin
Hatred hell within
Sinners hate will die
The Exorcist.

Трябва да се ходи на такива концерти! Последва Demon от Revelations of Oblivion. A след нея камбаната на Fallen Angel отброи тържествeното завръщане на олдскуула. И разбира се нямаше как да се мине без Death Metal – парче орисник на цял един стил. Отново буря отпред. Последен откос беше Burning In Hell, което пак кипна коси, рога и копита в Mixtape 5.

Бандата се чувстваше страхотно пред такава публика и сета беше добре балансиран между 80-тарските записи и последната тава. Possessed не са движени само от носталгията и силно се надявам да продължат да създават нова музика. Заслужаваме да ги гледаме пак.

И накрая ще завърша отново с големият Jeff. След концерта даваше автографи, снимаше се с фенове и усмивката не слизаше от лицето му. Един от бащиците на дет метъла беше в България, и беше велико. Подкрепяйтe ъндърграунда!

Lord Vickeron

 

ГАЛЕРИЯ

 

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 9 месеца)

    Цялата емоция от концерта сякаш изтри изнервената обстановка породена от прекаленото чакане отвън на жегата…
    Все едно Сатаната ни предразполагаше за Ада който ни предстоеше по време на самият концерт….
    Велик Ритуал от Могъща ГРУПА…
    И ГОЛЯМ ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКИЯТ JEFF BECERRA.
    ТОЗИ ЧОВЕК Е ПРИМЕР ЗА СИЛЕН ДУХ И ЗА БОРБА С НЕСГОДИТЕ ПОДНАСЯНИ ОТ ГАДНИЯТ ЖИВОТ…МАЛЦИНА СА С НЕГОВИЯТ ДУХ…
    ПОКЛОН И БЛАГОДАРЯ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ КОИТО БЯХМЕ ТАМ…
    До скоро с тези МАШИНИ…Сигурен съм…

  2. #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 9 месеца)

    Също благодаря за адски отдаденият чисто по фенски репортаж…
    Просто си е друго когато го пише човек знаеш за какво иде реч…
    Концерта беше ритуал,а репортажа го пресъздава и тук…
    Благодаря на Виктор за написаното…
    И една заръка към феновете в родината…
    Ходете на концерти и купувайте музика и мърч…
    Сатаната зове,Ние скитаме…

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото