ALTERIUM – “Of War And Flames” (2024)

Вече ви информирахме, че на хоризонта на италианската симфо/пауър метъл сцена се появи нова изгряваща звезда – ALTERIUM. Групата е водена от вокалистката Nicoletta Rosellini, бивша певица на KALIDIA, подвизаваща се и в WALK IN DARKNESS. Българската публика, пък, имаше възможността да я гледа като част от супергрупата VIVALDI METAL PROJECT, гостувала у нас през 2018 г. и 2019 г. След разпадането на KALIDIA Rosellini решава да поеме в различна посока и най-накрая да покаже целия си потенциал като певица и композитор едновременно. През 2022 г. вокалистката се събира с колегите си от KALIDIA Paolo Campitelli (китара) и Dario Gozzi (ударни), както и с Alessandro Mammola (китара, DRACONICON) и Luca Scalabrin (бас, ALTAIR) и под ръководството на продуцента Lars Rettkowitz (FREEDOM CALL) записват дебютния си албум „Of War And Flames“, който официално ще е на пазара от 8-и март. Изданието съдържа 9 авторски композиции и кавър на парчето на SABATON „Bismarck“. Материалът не изненадва с нищо – всички характерни черти на италианския симфоничен пауър метъл са налице – завладяващи припеви и вокални линии, енергични звуци, здрави китарни рифове и сола, експлозивни барабани, епични хорове, текстове на фентъзи тематика. В „Of War And Flames“ има „от всичко по малко“ – и динамични скоростни парчета, и среднотемпови композиции, и, разбира се, пауър метъл балада („Crystalline“). Албумът буквално минава на един дъх, „Crystalline“ служи като своеобразна „спирачка“, но след това вихрушката се завърта отново. Материалът определено не може да се откъсне от стандартния италиански симфоничен пауър метъл, но това, което го отличава, е силната енергия, хъс и желание за изява на музикантите. Усещането за пълнота на посланията се допълва от много добрата работа на продуцента Rettkowitz и мастеринг инженера Achim Köhler. Изчистеният саунд носи наслада за ухото и определено ще се хареса и на най-предубедените слушатели. А иначе почитателите на жанра съвсем спокойно могат да му дадат шанс – няма да останат разочаровани.

Албумът ще е на пазара от 8-и март благодарение на AFM Records като ще се разпространява на CD digipak, винил (ограничено количество) и в дигитален формат и може да бъде поръчано тук.

8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото