Ново издание от SCHAMMASCH

Швейцарските авангардисти Schammasch анонсират своето шесто студийно издание. То носи името „The Maldoror Chants: Old Ocean“ и ще излезе в края на октомври.

„Швейцарските експерименталисти анонсират втората част от серията „The Maldoror Chants“. Тя носи името „The Maldoror Chants: Old Ocean“ и ще излезе на 25 октомври. Освен новините за изданието, бандата представя и видеото към водещия сингъл от творбата – песента „They Have Found Their Master“. Клипът към нея може да гледате долу.

Задаващото се творение на Schammasch е второ от продължаващата поредица записи, вдъхновени от „Les Chants de Maldoror“ – една от най-пленителните литературни творби на XIX век, която по-късно се превръща в основа на сюрреализма.“

Лидерът C.S.R. коментира: „Пет години – това е най-големият промеждутък между издания, който някога сме имали. Особено сме щастливи в края на този сух период и без повече суетене да ви представим шестия ни студиен запис, озаглавен „The Maldoror Chants: Old Ocean“.

Това, което през 2017 година започна като различен и артистичен експеримент с „The Maldoror Chants: Hermaphrodite“, се увековечава и насочва към нови странни земи с „Old Ocean“. Това е опит да се улови деликатният дух на върховната креативност, присъщ за творбата на Лотреамон от XIX век „Песните на Малдорор“, за да може спецификата ѝ да се трансформира и преоформи в аудио преживяване.

Но не се заблуждавайте – музикално „Old Ocean“ не е свързан с предшественика си повече, отколкото всеки друг запис на Schammasch. Вместо това той създава свой собствен космос, подобно на всичките ни творби досега. И този път е преди всичко океански. Космос на самота и копнеж, на меланхолия и мрачен романтизъм, на абстракция и бягство – все характеристики, които се надяваме да ви предложат убежище на спокойствие в тези най-бурни времена, в които живеем. 

Каним ви да се потопите в дълбоките и тъмни води на „They Have Found Their Master“ – първият сингъл от албума. Видеото е моя визуална адаптация, предлагаща значителна доза вникване в творческата посока, към която се е насочила тази нова глава. Насладете се!“

Списък с песни:

01. Crystal Waves
02. A Somber Mystery
03. Your Waters Are Bitter
04. They Have Found Their Master
05. Image of the Infinite
06. I Hail You, Old Ocean

Обработка, смесване и мастеринг: Markus Stock (Empyrium, The Vision Bleak) & C.S.R
Допълнителна обработка: Michael Zech (The Ruins Оf Beverast, Secrets Оf Тhe Moon)
Женски вокали: Kathrine Shepard (Sylvaine)
Илюстрация на артуърка: Héctor Pineda / www.hpineda.com
Лейаут на артуърка и видео към „They Have Found Their Master“: C.S.R / Eye of SAROS
Допълнителни илюстрации: Adrian Baxter

„The Maldoror Chants: Old Ocean“ излиза на 25 октомври във формати на дигипак диск, плочи в различни разцветки и в дигиталните платформи чрез Prosthetic Records.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото