Английската Black Metal група FEN идва за концерт у нас

Английската Atmospheric Post Black Metal група FEN идва за първия си самостоятелен концерт у нас догодина по покана на EventEase. Датата е 26-и януари 2025 г., а мястото е Mixtape5 (B-Side).

Това ще е второто гостуване на FEN у нас, но и техният първи хедлайн концерт, след като бандата беше ко-хедлайнер на фестивала Autumn Souls Of Sofia в София през 2016 г. Тогава тя се представи с по-кратък сет, но остави присъстващите безмълвни с въздействащото си изпълнение и с дълбочината на емоцията, с която бандата поднася музиката си на сцена.

FEN са известни със своята взискателност към звука и прецизност в представянето на многопластовите си композиции на живо. И точно това очакваме да видим на шоуто им тук догодина.

Началото на групата е сложено през 2006-та, когато тя е само студиен проект, но прераства в пълнокръвна активна концертираща група.

Мракът, меланхолията и смразяващата атмосферичност, която музиката на триото носи, е саундтрак, посветен на мястото, вдъхновило името на групата и нейната концепция, а именно Фен- регион във Великобритания.

На 7 юли 2023 г. групата издаде нов албум чрез престижния лейбъл Prophecy Productions, озаглавен Monuments to Absence. Лично бандата представя новото си творение накратко така: “Осем химна за безмилостните провали на човечеството и опустошения, мрачен пейзаж на смъртта, който ще оставим в резултат на нашето собствено високомерие.“

От този албум те пуснаха и видео към песента „Scouring Ignorance“, което може да се гледа тук:  https://youtu.be/AUnu0FgbF5M

На сцената на това събитие ще се качат още две банда, които ще обявим на по-късен етап.

Билетите на цена 40 лева са в продажба в системата на PaySera https://bit.ly/FEN26JAN и в магазини „На Тъмно“.

Броят им е ограничен, като е съобразен с капацитета на залата. Купете си пропуск навреме.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото