Aidan Baker от NADJA със солов концерт на 28 март в София

Amek и Alarma Punk Jazz Fest са подготвили специална изненада за всички, подкрепили предварителната продажба на билети за дебюта на канадското дроун дуум дуо Nadja в София – а именно безплатен соло концерт на Aidan Baker, китарист и създател на проекта. Той ще ни представи по-атмосферичната страна на музиката си, а преди него ще чуем Andagainandagain (cold ambient дуо от Ниш, Сърбия) и родните проекти Shrine и Mytrip.

Датата е 28 март, мястото Чешки център, а концертът започва точно в 19:00 ч.

Всички, които пропуснат концерта на Nadja, но искат да чуят соловия сет на Aidan Baker ще могат да го направят срещу символичен вход от 5 лв.

Aidan Baker
Kанадски музикант и писател, живеещ някъде между Берлин и Торонто. Мултиинструменталист, с класическо музикално образование, той се подвизава в стилове от experimental/drone до ambient/post-rock и shoegaze.
http://aidanbaker.bandcamp.com
http://brokenspineprods.wordpress.com/bsp-artists/

Andagainandagain
Минимализъм, глас, пустош, студени и интроверни drone-ове. Това са само част от средствата на сръбското електро-­акустично/drone дуо, което ще свири за пръв път в България.
http://andagainandagain.bandcamp.com/

Shrine
Едноличен проект на Христо Господинов. Звуков и композиционен перфекционизъм в симбиоза с органичен, плътен и жив ambient. Един от най-качествените представители на съвременната българска музика с издания за Corvus и култовите Drone Records и Cyclic Law, последните, от които току що издадоха новия му албум “Nihil”.
https://soundcloud.com/shrine-project

Mytrip
Dark ambient / drone проект на Ангел Симитчиев. Абразивни звукови пейзажи, мелодии, удавени в неестествен reverb, изолация и мътни ниски честоти. Един от най-­активните родни проекти, разклонен в безброй колаборации, сред които mother spit, zev died orchestra, Leaver, Emerging Patterns.
http://mytrip.bandcamp.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото