Един басист разказва…

Основната цел на тези истории е да забавляват. Повечето от тях са лично преживени и може би съвсем малко украсени.

Някъде към пролетта на 2006-та започнах да свиря с една група, която дълго време си нямаше име. Трите години, докато бях в Германия не бях хващал бас и малкото, което знаех беше забравено, но ми се щеше пак да свиря с хора. По това време разните чатове бяха доста модерни и си бях писал с една мацка, която се оказа, че свири на клавир и в момента си нямат басист. Групата беше основана от барабаниста, който го раздаваше шефче. Отидох на прослушване, понаучих сетлиста, харесахме се и започнахме да репетираме. Свирехме предимно кавъри на класически хеви метъл и хард рок парчета плюс няколко авторски, събирахме се веднъж на седмица и като цяло не беше нещо супер сериозно.

Лятото на 2007-ма барабанистът ходи на феста в Каварна, и на следващата репетиция идва супер надъхан и ми обяснява:
– Митак, с теб трябва да сме по-синхронизирани. Съботата гледах Heaven & Hell и мога да ти кажа, че там барабанистът само като погледне към басиста и той знае каква фигура да направи. Трябва и ние да сме така!

В първия момент си помислих, че си прави бъзик и се поусмихнах, но в следващия момент осъзнах, че човекът говори сериозно. Е тогава вече се разсмях с пълно гърло. Довършихме си репетицията (така и не зазвучахме като Бил Уорд и Гийзър Бътлър) и се прибрах в квартирата, като на моменти ме напушваше на смях.

Няколко часа по-късно към 3-4 посред нощ получих смс, че поради творчески различия съм уволнен от групата и съм свободен да свиря с други хора.

  1. #1 написан от Островния Ванчо (преди 11 месеца)

    В Каварна са били с Вини Аписи. С Бил Уорд са направили само няколко концерта в началото, но те не са били у нас.
    Не ми се е случвало да ме уволняват – било от група (5 бр.), било от работа (15-20 бр.). Това за уволненията е интересна тема и може да напишеш още нещо по нея, ако имаш опит, де 🙂 Имам предвид следното: какви са емоциите, става ли тупаник и т.н.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото