Интервю с Charly Steinhauer (Paradox)

Музиката беше моето лекарство

Saxon – Здравей, Charly! Първо – Поздравления ! Новият ти албум “Electrify” е великолепен! Как би го описал със собствени думи ?

Charly Steinhauer – Здравей, благодаря за оценката ! Изключително сме удовлетворени от това, което направихме – от албума. Стилът би могъл да бъде описан като модерно звучащ bay-area повлиян speed metal. Имаме някои много бързи песни, както и прогресив елементи и много хора казват, че това е най- разнообразният ни албум.

Saxon – Трудно ли направихте “Electrify”?

Charly Steinhauer – Лично за нас изработването на всеки албум е изключително трудна и тежка работа. Ние инвестираме огромна енергия, време и концентрация във всичко, във всяка песен изобщо, във всичко – песните, текстовете, обложките, а и всичко да си напасне.

Saxon – Лично за мен албумът е по-скоро пауър, отколкото траш метъл! Прав ли съм ?

Charly Steinhauer – Да. Има много пауър метъл, както и траш елементи.

Saxon –  Чух за всички бедствия, които са ти се случили от 2001 година до 2005-а! Отразиха ли се те върху “Electrify” ?

Charly Steinhauer – По някакъв начин се отразиха. Но не при текстовете. Но в музиката  – в нея има много енергия. Музиката беше моето лекарство.

Saxon – Любимите ти групи и музиканти, които са ти повлияли, са … ?

Charly Steinhauer – Ок, много от първите групи от Новата Вълна на Британския Хеви Метъл са в основата на моето вдъхновение. Освен това има и много голямо, дори огромно влияние от Bay-Area бандите като Forbidden, Metallica, Testament, Megadeth и Slayer.

Saxon – Каква беше Метъл сцената през 80-те в Германия ?  Вие сте били една от най-култовите немски групи в периода 1986 – 1990 ! Paradox , заедно с Accept и Scorpions са трите най-добри групи, според немската метъл преса за 1987г. ?

Charly Steinhauer – Хей, благодаря ти за комплимента ! Но това, все пак беше преди известно време и сега, ние се опитваме да бъдем отново по-добре опознати. Когато се вглеждам назад в тези години, ние наистина бяхме доста известни и имахме много яки моменти, както и сега ги имаме.

Saxon – Добре, а защо тогава след “Heresy” Paradox се разпаднахте и то до 1999 година ?

Charly Steinhauer – Ок, имаше някои неща… които изобщо не вървяха, визирайки нашия лейбъл Roadrunner. Освен това Alex Blaha, един от основателите на Paradox реши, че трябва да напусне групата. Това бяха и годините, когато траш метълът беше абсолютно „out”, а всички слушаха гръндж.

Saxon – Как направихте кавърът на ABBA – “S.O.S.” ?

Charly Steinhauer – Записахме го по време на звукозаписните сесии на “Collision Course”. Nuclear Blast ни помолиха да направим наше виждане за една песен на ABBA за някакъв сборен кавър албум … и ние доста се позабавлявахме с нея …

Saxon – А как стана с кавъра на Tankard – “Zombie Attack” ?

Charly Steinhauer – Това стана по времето на записите на “Electrify”. Tankard ни помолиха да направим кавърверсия по тяхна песен, те са много добри наши приятели – и ние я записахме !

Saxon – Кажи ни нещо за чисто новия ти проект с Brian O’Conner (ex -Vicious Rumors) ?

Charly Steinhauer – Пишем песни в момента и доста други музиканти вече са помолени да посвирят с нас … Всичко това е тайна … Бъди търпелив. Но можете да посетите – www.myspace.com/prophesyband за повече полезна информация и за някои музикални откъси.

Saxon – Кога да очакваме дебютния албум на PROPHESY ?

Charly Steinhauer – Не знам ….

Saxon – Трудно ли е да се прави музика в новия век ? Има интернет, даунлоудери, ъплоудери и много незаконни дискове ?

Charly Steinhauer – От една страна е много добре да се работи с новите медии, поне за нас – например като Майспейс и освен това  да се използват новите технологии. От друга страна, има много незаконни притежатели на музика и сваляния на файлове. Ние се надяваме, че всички, които са свалили по незаконен начин нашето творчество, ще посетят нашите концерти и може би ще закупят нещо от нашия мърчъндайз – и ха-ха, може би и новия ни диск с невероятен артуорк.

Saxon – Германия е една от Топ Метъл държавите! Но тук в България, ние сме влюбени в немската музика – Paradox, Vendetta, Mekong Delta, SDI, Depressive Age, Rage и т.н. !  Каква е възможността за един Paradox/ Vendetta/  Mekong Delta концерт в България от очакващото се турне ?

Charly Steinhauer – Очакваме новини около това турне или изобщо за турнета. В момента, новият ни буукмениджър работи по новото ни турне, но освен това току-що получихме и предложение за европейско хедлайн – турне. Трябва да подредим предложенията , но определено бихме посетили България !

Saxon – А знаеш ли нещо за България ?

Charly Steinhauer – Съжалявам, знам твърде малко !

Saxon – Това е мястото, където можеш да кажеш нещо специално на читателите на MetalHangar18.com и което да достигне до всички твои почитатели в България, Чарли !

Charly Steinhauer – С огромно нетърпение очакваме да се разбием заедно ! Моля Ви, посетете www.paradox-bangers.de или  www.myspace.com/paradoxbangers (има музика и видео), възхитете се на нашата музика и ни поканете на вашите купони !  METAL UP !

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото