KISS – Интервю : „Ние сме опасни за комунизма“


“Кис”: Ние сме опасни за комунизма
Бандата признава, че винаги са се страхували от тяхната музика

За три дни България ще стане свидетел на велико музикално чудо. На 16 май в София забиват живите легенди на рока „Кис“. Динозаврите на тежкия саунд идват у нас по покана на „Болкан ентъртеймънт кампъни“. Само 24 часа след техния гиг, на 18-и (неделя), неповторимата Кайли Миноуг ще блесне с уникалното си шоу на столичния стадион „Локомотив“, благодарение на SME. Кайли Миноуг преодоля рака и се върна на световната сцена по-бляскава от всякога. Кралица Елизабет II я удостои с ордена на Британската империя. Преди  дни френското министерство на културата окичи австралийката с Ордена на изкуствата и буквите. Мат Люър от Today Show на NBC разговаря с принцесата на Австралия.

Легендарната група
Ерик Сингър, барабанист на легендите „Кис“, вчера чукна 50. Лошите момчета идват с пълно бойно снаряжение от инструменти, което се очаква да бъде потрошено от самите тях. Това е първото им гостуване в Източна Европа, след което се отправят към Русия. За свободата и философията „Кис“ разказват в интервю пред камерата на bTV.

bTV: Създавате музика, която вълнува толкова много хора. Вие от какво се вълнувате?
Пол Стенли: Да знаем, че все повече хора идват на концертите ни. Членовете на „Армията на Кис“ са повече от членовете на всички армии в Европа, взети заедно. Вълнуваме се, че отново сме в Европа след осем години. Този път ще имаме концерти и в страни, в които никога не сме били. Чест е за нас, че сме тук и ще ви покажем защо заслужаваме да бъдем „Кис“ – най-горещата банда на земята. Искахте най-доброто, получавате най-доброто! Това сме ние, бейби!
bTV: Знаете за Желязната завеса. Имате в Източна Европа може би едни от най-верните си фенове. Въпреки забраните, те не спряха да ви слушат. Влагали ли сте някога политически момент в музиката си?
Джийн Симанс: Нямаме политически послания с изключение на свободата – да чувстваш по начина, по който искаш. Да правиш това, което искаш. Да се обличаш така, както ти харесва. По дяволите модата, бъди себе си! Ние сме едно от най-опасните неща за комунизма. Защото защитаваме индивидуалността. Повечето от парчетата ни започват с „Аз“. Това е най-опасната дума за комунистите, нацистите, фашистите. Защото казва: „Аз съм важен! Аз съм по-важен от вас – правителството!“
Ерик Сингър: Мисля, че се вживяваш в това. Джийн Симанс: Да, но и пея за това. Пол Стенли: Хората, които са искали да ограничат свободата, винаги са се страхували от музиката на „Кис“. Свободата на личността е в това да успееш във всичко, което избереш да правиш. Без значение колко силно едно правителство или идеология се опитва да потисне този порив на личността. „Кис“ ще издигне тази личност и ще каже: „Наслаждавай се на живота си. Бъди всичко, за което си мечтал! Това е възможно. Ти можеш да го постигнеш!“
bTV: С музиката си създавате впечатлението, че никога не се съмнявате в себе си. А съмнявате ли се?
Пол Стенли: Казват, че препятствията са всичко това, което виждаш, когато отклониш поглед от целите си. Ако знаеш къде отиваш, не виждаш нищо по пътя си. Ако трябва да постигнеш нещо, не оставяй нищо да застане пред теб – хора, закони, всичко, което може да те спре.
bTV: Чувствате ли се щастливи?
Ерик Сингър: Да, с това, което правим в момента – свирим в „Кис“. Изнасяме невероятно, фантастично шоу, което нито една друга група не прави. Доволни сме да бъдем това, което сме. Аз лично се чувствам късметлия, благословен, да съм част от всичко това. Да съм тук и да си говоря с вас. Да бъда част от концерта, който предстои. Всеки ден изживявам мечтата си. Още от съвсем малък исках да правя точно това. За мен „Кис“ е свободата, за която говори Пол. Нещо много специално. Повечето хора искат да бъдат част от „Кис“ и когато дойдат на концерт, те стават част от „Кис“.

Томи Тейлър: Щастлив съм, че ще идваме в София. Никога не сме били в България и не мога дори да опиша колко се вълнуваме. Знам, че всички там ни очакват с нетърпение.
Пол Стенли: Знаем, че не всички във вашата страна могат да изглеждат като „Кис“. Но в сърцата си вие сте „Кис“. За това сме едно семейство.
bTV: Зад тези маски криете емоциите си. На какво се смеете?
Пол Стенли: Ние не носим маски. Маските скриват, а това, което ние правим, е да се отворим към вас, да покажем кои сме. Това не е маска (посочва грима на лицето си). Това е начинът да развея знамето и да покажа „Аз съм личност“. Това не е маска, това е истинското ми аз. Това е същността на „Кис“. Много групи могат да се опитват да сложат грим, да приличат на „Кис“, но се провалят, защото сме единствени.

                                                                                                                                                                                                                                                                                     Стандарт Нюз – BTV

  1. #1 написан от tottifix (преди 11 години)

    интересные,хоть и диназавры

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото