Ексклузивно интервю с Marcus Jidell (Royal Hunt, Pain)

Наистина с нетърпение очакам да ви видя всички !!!

Saxon – Какво очакваш от  Royal Hunt – Paradox World Tour ?

Marcus Jidell – В момента стоя в буса в Солун и се радвам на започването на турнето.
Очаквам да имам наистина прекрасни мигове с моите приятели, много партита, добра храна, някои добри изгледи и впечатления и много красиви Hunters in the crowd !

С нетърпение очакваме да се срещнем с всички почитатели на Royal Hunt и да изсвирим за тях нашия нов /и стар/ материал.
По време на репетициите бяхме в Швеция и беше много мило да покажа родината си на André , Mark and Maria. Може да проверите студио информацията www. royalhunt. com , освен това пишем и по време на турнето и качваме там новини. Аз ще поддържам личния си блог на www. myspace. com/marcusjidell на два-три дни, когато успея да намеря нет – връзка, и всички сте поканени в блога ми да четете новините.

Saxon – Трудно ли е да се изработи такъв шедьовър като “Collision Course – Paradox II” ?

Marcus Jidell – Не … Смях!!

Взимате няколко момчета /и момичета/, слагате ги в студио, давате им малко питиета, правите малко записи и много много не се оглеждате …

Сериозно, благодаря ти за комплимента !
Много добре си прекарахме, като записвахме този албум. Доста срещи по грил баровете и няколко кена с бира тогава и сега ни помогнаха да бъдем в настроение и да не се избием помежду си.
Разбира се, има огромно влияние от моя страна върху китарните партии на албума. Щастлив съм от саунда и от изпълненията ми. Освен това е много добре да имаш човек като André в студиото, с когото да разговаряш, когато опитваш идеи и различен звук и материал. Смятам, че работим много добре заедно в тази група и Per и Allan привнесоха също много от духа си в музиката.
Saxon –  А какво се случва с другия ти проект “The Ring” ?

Marcus Jidell – Изобщо не работим в момента. Другите пичове са много заети със своите неща, както и аз. Обаче с Pontus разговаряхме за някакъв нов проект – И така ще има нещо в същия стил малко по-нататък, може би …

Saxon –  Кой беше най-щастливият и кой – най-нещастният момент в кариерата ти ?

Marcus Jidell – Най-нещастният момент, може би, е  когато веднъж паднах от сцената, в Швеция. Имаше огромна дупка на пода, в която стъпих, точно когато правех солото…  В действителност, това не беше много нещастен момент, а по скоро много болезнен миг. Счупих няколко ребра и кървях като Blackie Lawless в картините от началото на кариерата му !!! СМЯХ !
Предполагам, че е било доста забавно и тогава, разбира се, продължихме шоуто, както винаги.
Имам много щастливи мигове в кариерата си, но все още очаквам нови и нови. Тъй че, дайте ги !

Saxon –  Какви са модерните рок и метъл сцени в Швеция ?

Marcus Jidell – Смятам, че са доста добре, но не ги следя. Имам няколко добри шведски приятели, за които смятам, че правят доста добри неща.
Мисля, че шведите имаме невероятен усет към мелодията, тъй като имаме старо наследство от шведската фолклорна музика. Ние сме доста дисциплинирани, когато работим. /Не като мързеливите датчани, например хаха/ СМЯХ !!!

Датчаните са велики и освен това смятам, че те имат най-великият метъл барабанист. И това, разбира се, е нашият Allan.

Saxon –   Знаеш ли нещо за България ?

Marcus Jidell – Не много, но смятам да науча много неща, когато дойдем при вас. Надявам се да срещна много хора и ще се опитам да прочета малко за България преди да пристигна. А ако нямам време за четене, надявам се да се срещна с някое приятно българско момиче, което може да ми разкаже някои неща…

Saxon  –  Тук е мястото, където можеш да кажеш нещо специално на читателите на българския метъл форум “Metal Hangar 18.com” няколко часа преди нашето „Metal Rendez- Vous” в София ?

Marcus Jidell – Наистина с нетърпение очакам да ви видя всички !!!
Елате на шоуто и Ви обещавам, че ще прекарате много добре. Надявам се,  ще има малко време за парти с тълпата след концерта ..

Thank you!!!

11.05.2008 г.

Saxon

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото