WARRIOR PATH – „Warrior Path“ (2019)

WP Album Cover small Според мнозина традиционният епичен пауър метъл като стил е отдавна мъртъв. Не така обаче мисли гръцкият композитор и китарист Andreas Sinanoglou, в чиято глава се въртят музикални идеи още от тийнейджърска възраст. С помощта на небезизвестния мултиинструменталист и продуцент Bob Katsionis (FIREWIND, OUTLOUD, SERIOUS BLACK), вокалиста Yannis Papadopoulos (BEAST IN BLACK) и своя дългогодишен приятел и барабанист Dave Rundle китаристът успява да осъществи замислите си. Четиримата са обединени под името WARRIOR PATH, а резултатът – едноименен дебютен дългосвирещ албум, който е на пазара от 1-и март.
Sinanoglou твори в духа и традициите на ортодоксалния хеви пауър метъл. В композициите си той изследва различните пътища, по които може да се развие животът на воина, като при всеки от тях краят е един – Валхала. Но както и да премине, жизненият път на войника винаги е епичен. Затова и всяка мелодия е гарнирана с доза епичност, за което спомага и стилът на вокалистa Papadopoulos, който кореспондира с класическия хеви метъл. Прави впечатление, че повечето парчета започват с акустични китари, преди да се развият в епични метъл химни, съдържащи завладяващи китарни сола, изпълнени от композитора и Katsionis. Което може да се обясни с факта, че Sinanoglou е създавал мелодиите и хармониите на акустична китара. Някои от песните като „Mighty Pirates“ и „Dying Bird Of Prey“ са доказателство за това. Финалната „Valhalla I’m Coming“ пък е пример как успешно може да се съчетават акустична китара и вокал върху симфонична основа. „Black Night“ също започва с ефирни акустични китари и глас, след което изригва с епични рифове, дълги китарни сола и силни въздействащи барабани. „The Hunter“, „Stormbringers“ и „Fight For Your Life“ пък представляват типични хеви метъл парчета, в които преобладава бързината и груувът на пауър метъла.
В крайна сметка, Sinanoglou създава епик пауър метъл албум, в който ключовата дума е „разнообразие“. Така, както животът на воините има различни фази на развитие, различен път, по който да премине, така и “Warrior Path” се отличава с разнообразие на изразните средства за подчертаване на идеите. Макар и на моменти да звучи еднообразно и скучно, почитателите на стила биха оценили по достойнство труда на музикантите. Ако сте фенове на епичния хеви пауър метъл, дайте едно ухо на творбата. Няма да останете разочаровани.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото