BOB KATSIONIS – „Prognosis & Synopsis“ (2018)

BobKatsionisnewsoloalbum2018 Bob Katsionis е добре познато име в рок/метъл средите. Наред с успешната си кариера с групи като FIREWIND и OUTLOUD, той е работил и с метъл величия като KAMELOT и EPICA и има участия в доста други банди и проекти. Новият му пети по ред самостоятелен албум „Prognosis & Synopsis“ е своеобразно обобщение на досегашното му солово творчество и дава насоки в каква музикална посока ще поеме за в бъдеще. Творбата съдържа 10 инструментални композиции, които ни въвеждат в свят на емоции, страст и вдъхновение. Албумът грабва още от първото слушане, взима съзнанието и го отвежда на най-необикновени места. Пътешествието преминава през различни емоционални състояния, за да достигне кулминацията си в самия край, оставяйки съзнанието в неведение от случилото се.
В „Prognosis & Synopsis“ Katsionis запазва уникалния си стил от мелодична инструментална музика. Албумът е не просто сбор от сола, във всяка композиция се усеща влиянието на колоси на инструменталната музика като Vangelis, Jean Michel Jarre, Yanni, както и на прог герои като John Petrucci, Jeff Waters, Kevin Moore, Jens Johannsson и Keith Emerson. В същото време музикантът демонстрира афинитет към композирането на филмова музика с пиесите “Dark Matter”, “The Messenger” и “Amnesia”, с което още веднъж доказва безспорния си талант. Важно е да се отбележи, че Katsionis свири на всички инструменти, с изключение на ударните, които е поверил на Vangelis Moraitis, освен това е отговорен и за продукцията. Излишно е да се споменава, че се е справил блестящо.
Почитателите на инструменталния прогресив метъл няма да останат разочаровани от „Prognosis & Synopsis“. Колекцията от пиеси удря право в сърцето и оставя трайна наслада за ухото. Или просто албум, в който се влюбваш от първо слушане.

Оценка: 8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото