През юни в Каварна ще има „Дни на руската култура“

Новият кмет на Каварна Нина Ставрева

Новият кмет на Каварна Нина Ставрева

Кметът на община Каварна Нина Ставрева и президентът на „Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни“ Андрей Иванович Галкин от руския град Подолск подписаха споразумение за сътрудничество в областта на културата.

През юни в Каварна ще се проведат „Дни на руската култура“, информират от общината в Каварна.

Начинанието се организира за първа година, като фестивала ще включва изложби, концерти на танцови и музикални състави, както и модно дефиле на руски дизайнери.

Подолск и Каварна са побратимени градове от 2006 година насам. Вече 10 години самодейни състави от Каварна се включват в културни мероприятия в Подолск. Организират се посещения на делегации, провеждат се срещи за обмяна на опит. Черноморският град също е посрещал творци и театрали от Подолск.

Целта на споразумение е развитието на културно – икономическите отношения между двата града.

Новината е на колегите от Добрич онлайн.

 1. #1 написан от Граово (преди 5 години)

  Тая че съсипе градО!

 2. #2 написан от angelboy (преди 5 години)

  Съветска дрисла !!!

 3. #3 написан от Д. Хук (преди 5 години)

  Абе, мама му стара, и вий ли започнахте с политически новинки. Teee…..

 4. #4 написан от Stefan (преди 5 години)

  И какво като има дни на руската култура ? Има Руснаци по цялото черноморие имат имоти, висят по морето 4 месеца, нормално е да искат да ги привлекат да изкарат кинти. И по какъв начин това е свързано метала ? Или аз съм се заблудил или това не е сайт за музика, метал музика а сайт за сензации тип брадва и бивол ?

 5. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 6. Коментари за тази публикация
В началото