Цонко Цонев за отменения концерт на JORN LANDE

kmetalИнтервю с бившия кмет на Каварна Цонко Цонев по повод отменения концерт на JORN LANDE и КИКИМОРА в Новогодишната нощ можете да прочетете по-долу. Интервюто е взето от колегите от front.bg.

След появилата се информация, че новата кметица на Каварна Нина Ставрева е отменила първия концерт в Столицата на рока, екипът на Фронт.бг се свърза за коментар с бившия кмет на града и настоящ общински съветник Цонко Цонев.

 

Как ще коментирате отменения новогодишен концерт на Йорн Ланде в Каварна?

Вярна е информацията. Преди два дни уведомихме и Йорн Ланде, че концертът се отменя. Той отложи свои ангажименти в Норвегия, за участва в Каварна, защото това участие беше уговорено отдавна. Уведомихме го, извинихме се, че така се получава, той разбра ситуацията … Казахме и на българската група „Кикимора“, че няма да има такова мероприятие.

А каква всъщност е ситуацията, защо се отменя този концерт?

Не знам какво да ви кажа, това беше уговорено …

Доколкото разбирам и много хотели са били резервирани, сега какво ще стане с тези резервации?

Да, всички хотели бяха резервирани. Това ще доведе до откази от резервациите, тъй като хората са резервирали заради концерта. Това ни крепи зимата, 3 дни Каварна е пълна с хора по Нова година.

Ще има ли някакво друго събитие на мястото на концерта?

Това не мога да ви кажа, трябва да питате този, който го е отменил, аз съм общински съветник и не съм човек, който може да каже. Нямам информация защо изобщо се отмени концерта. Доколкото разбрах са казали, че ще има някаква друга концепция за Нова година, няма да е рок концерт.

Рок феновете са притеснени, че отмяната на този концерт е индикатор, че лятото няма да има и фестивал в Каварна. Възможно ли е?

Не знам, това ще го решат организаторите на Каварна Рок, но ако това се случи … Каварна ще загуби страшно много. Това беше много грешна стъпка, не можеш да заявиш, че ще продължиш с концертите и ще надграждаш и още първата седмица да отмениш един от концертите.За пръв път се отменя концерт в Каварна и то без причина. Не мога да отговарям за чуждо решение, но смятам, че тези концерти са запазената ни марка. Ако големият фестивал не се състои, това ще е удар по Каварна и ще потънем…хотелите ще са празни, магазините също. Хората разчитат на тези мероприятия, особено зимата, което се прави от 12 години.

В интернет се появиха коментари, че концертът може да е заменен с участие на някоя фолк певица …

Не вярвам. Колкото и да нямат усет за правилните решения, това е абсурд да се случи. Най-вероятно ще има народни песни, фолклорна група… нещо такова. Но както се казва- когато загубиш нещо, тогава го оценяваш.

  1. #1 написан от Николай ГЕОРГИЕВ (преди 5 години)

    ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ЦОНКО ЗА ВСИЧКИТЕ КОНЦЕРТИ !!!!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото