Интервю с Graham Bonnet и Howie Simon (ALCATRAZZ)

Надяваме се да ви видим всички на BerkRock фестивала на 26 юли

Saxon – Как дойде идеята за реюнион и за новата версия на Alcatrazz и изобщо как се случи всичко това ?

Howie Simon – Всички ние сме заедно от 2003г . и свирим заедно, с някои много малки промени в лайнъпа, но просто се казвахме The Graham Bonnet Band. И тогава, в края на 2006г., станахме свидетели на събирането на всички тези стари групи, а доста от тях дори не разполагаха с оригиналните си певци. Отидох при Graham Bonnet с идеята да си върнем отново името Alcatrazz и да си променим сетлиста, за да може хората да чуят отново песните на Alcatrazz, които не бяха изпълнявани на живо от десетилетия. Той се съгласи. Направихме някои проучвания и видяхме, че никой не притежава марката и името на групата, и така всичко беше готово за нас – да продължим. Промяната на името ни позволи да свирим на повече места, пред повече хора. А и не искахме никой да забрави великата музика, която Graham Bonnet свиреше навремето.

Graham Bonnet – Просто дойде точното време да върна отново живота на някои от тези песни, които не съм изпълнявал от години .

Saxon – Graham, как създаде песента шедьовър “Hiroshima Mon Amour” преди четвърт век ? Има ли някаква легенда при създаването й ?

Graham Bonnet – Всичко дойде от нещо, което бях гледал в училище – един филм , наречен “Hiroshima Mon Amour”. Беше нещо като документален филм или като документ за събитието, случило се през 1945г. Той ме вдъхнови, за да разкажа тази история. Филмът изключително много ме развълнува и аз поисках да изразя своите чувства за него.

Saxon – Имате ли идея за нов албум ?

Howie Simon – Точно в момента записваме песни за него и имаме около 4 или 5 наистина много добри идеи за песни, които вече са реализирани в демо записи . Смятаме, че ще го завършим към края на годината.

Graham Bonnet – Текстовете и някои идеи за песните са вече факт и в момента лежат в безпорядък в моя офис!

Saxon – Как ще звучи новия албум ?

Howie Simon – Ще бъде тежък рок албум, но ще звучи по-модерно от версията на групата от 80-те. Тази група беше невероятна, но времената се променят и са доста различни сега. Искаме да привлечем нова аудитория, но и да запазим старите фенове и те да са доволни.

Graham Bonnet – Искам да въведа тази група в 2009-а с много съвременни влияния, но и с елементи от оригиналния Alcatrazz .
Saxon – Новото хилядолетие беше белязано с много любов и уважение и възраждане на хард рока и хеви метъла! Имате ли идея откъде дойде това явление ?

Howie Simon – Наистина смятам, че рокът никога не е умирал . Мисля, че колкото и злобен и гаден да бъде Интернета в много случаи, събра наистина феновете. Хората разбраха, че не са останали единствените, които обичат тази музика. Има огромно мнозинство, които все още я обичат и чрез мрежата те могат да я подкрепят и промотират по-добре от всякога.

Graham Bonnet – Какво бих могъл да добавя към това? Не смятам, че тази музика си е отивала. Но смятам, че нейната аудитория винаги е била неглижирана от Мейнстрийма.

Saxon – Къде намирате вдъхновението за новите песни ?

Howie Simon – Наистина, всички наши почитатели ни казват – „Хайде направете всичко възможно СЕГА! Искаме нова музика …”

Graham Bonnet – Намирам вдъхновението на същото място, където съм го търсил през всичките тези години … гледайки на живота не като на нещо създадено като фалшивата история за “dungeons and dragons” и “the evil of the Devil”! Искам да представя действителността такава, каквато я виждам всеки ден.

Saxon – Кога ще можем да ви видим на живо в България ?

Howie Simon – На 26.07.2008г. на БеркРок фестивала в град Берковица.
Saxon – Ако имаш малко време, Howie, би ли ни представил новите Alcatrazz!

Howie Simon – Аз съм Howie Simon … Свиря също на китара в Jeff Scott Soto Band и понякога с шведската група Talisman . Роден съм в Buffalo, New York и от 1994 живея в Los Angelos. www.HowieSimon.comwww.myspace.com/HowieSimon

Нашият барабанист Glen Sobel е от Los Angelos и е свирил с Tony MacAlpine, Jennifer Batten, Impellitteri, Beautiful Creatures, а сега свири и с Американския Мюзик Айдъл певец Eliott Yamin. www.GlenSobel.com –  www.myspace.com/drummerglen

Нашият басист Tim Luce е от района на San Francisco, но от много години живее в Los Angelos. Той е невероятен звукозаписен корифей и е свирил с Roger Daltrey от The Who. www.myspace.com/TimLuce

Сайтът на Graham Bonnet е www.BonnetRocks.com

Saxon – Имате ли любими групи, песни или просто любими музиканти и кои са те ?

Howie Simon – Винаги съм бил почитател на Glenn Hughes и обичам почти всичко, което е направил. Бях фен и на старите албуми на Yngwie. А John Sykes е един от любимците ми, не само заради песните, които е написал, но и заради вокалните му умения. Много обичам и музиката на 70-те – от фънка през соловата музика до “One hit wonder” радио песни /бел. – еднодневките/.

Graham Bonnet – The Beatles завинаги. Те са любимата ми група. Обичам също музиката на Buddy Holly и късното творчество на The Beach Boys. Винаги съм обичал и музиката от 50-те години. Когато бях дете, винаги съм се възхищавал на такива хора като Mario Lanza, който направи доста музикални филми през 50-те. Той беше оперен певец, който пееше поп музика. Много харесвах гласа му и се опитвах да пея като него, когато бях хлапе. Неговият глас имаше много голям обхват и имаше огромно влияние над мен.

Saxon – Това е мястото, където може да кажете нещо специално на читателите на Metal Hangar 18 и на всички ваши фенове, които се готвят за концертаВи на 26.07.2008г. в Берковица !

Howie Simon – Надяваме се да ви видим всички на BerkRock фестивала на 26 юли! И да си направим жестоко парти! /И мола ви, доведете красиви момичета !! – хаха !/

Graham Bonnet – С нетърпение очакваме да дойдем в България за първи път . От това, което съм чул от моя добър приятел Joe Lynn Turner, българската публика “Love to Rock”! Скоро ще се видим !

17.07.2008 г.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото