Напусна ни Bob Kulick

Китаристът и продуцент Bob Kulick е починал на 70-годишна възраст. Това стана ясно от изявление на брат му Bruce Kulick в социалната мрежа Туитър. „С прискърбие ви съобщавам, че брат ми Bob Kulick вече не е между нас. Неговият талант и любовта му към музиката ще останат завинаги в сърцата ни. Знам, че е на по-добро място заедно с нашите родители и свири на китарата си колкото е възможно по-силно.“

Bob Kulick е роден на 16-и януари 1950 г. в Бруклин, Ню Йорк. През 1972 г. се явява на прослушване за китарист на KISS, но не е одобрен за сметка на Ace Frehley. Впоследствие взема участие в четири албума на групата – „Alive II“, „Unmasked“, „Killers“ и „Creatures Of The Night“.  През 1978 г. участва в самостоятелния албум на Paul Stanley, а през 1989 г. се включва в самостоятелното турне на певеца. 

Kulick свири и в два от албумите на W.A.S.P.„The Crimson Idol“ и „Still Not Black Enough“, но само като студиен музикант.

Китаристът е носител на Грами и през годините е работил с много други артисти, между които Meat Loaf, Lou Reed, Michael Bolton, Diana Ross, Skull, Murderer’s Row, Doro и Tim „Ripper“ Owens. Kulick участва и в новия албум на завърналите се ALCATRAZZ, който трябва да се появи на пазара на 31-и юли.

Поклон пред паметта му!

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

    Уникален китарист и музикант.В днешно време техничари много,но той просто вкарваше живот върху грифа….За пример солата които вкара в ударът на W.A.S.P.-The Crimson Idol….и още много други парчета от нашата музика…..А и работил с доста големи егоцентрици…което си е направо за медал…..

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото