Една (не)обикновена вечер с CRIPPLED BLACK PHOENIX

crippled black tour 2018 Британската формация CRIPPLED BLACK PHOENIX за втори път пристигна за концерт у нас. Четири години след супер успешното си първо участие на родна земя британците се завръщаха за ново шоу. Изявата им бе част от турнето по случай излизането на най-новия им албум “Great Escape”, видял бял свят на 14-ти септември тази година. Заедно с тях на сцената трябваше да се качи The Devil’s Trade, а за домакин на събитието бе определена малката зала на клуб „Mixtape 5“.
Малко преди 20:00 – предварително обявения начален час, вратите отвориха и пропуснаха първите желаещи да присъстват на концерта. В 20:05 присъствието в залата бе все още рехаво, но на сцената вече бе The Devil’s Trade. Излизането му стана малко неочаквано и все още малобройната публика не се бе настроила до край за неговото изпълнение. Постепенно обаче меланхоличното настроение в музиката на The Devil’s Trade завладя пълнещата се зала и с течение на изявата му зрителите реагираха все по-адекватно на изпълняваните композиции. От своя страна унгарският музикант даваше всичко от себе си, за да задържи вниманието на посетителите. Музиката му, освен меланхолична, бе и твърде еднообразна, но въпреки това успя да привлече интереса на публиката, която го аплодира на някои места. The Devil’s Trade се постара да ни покаже най-доброто от творчеството си. Естествено, не се мина и без парче от най-новия му албум, а освен китари, изпълнителят използва и банджо. Последната песен бе изцяло акустична, като музикантът не използва дори микрофон. Изпълнението се получи, а мъжът бе бурно аплодиран от посъбралата си аудитория. The Devil’s Trade благодари на присъстващите и побърза да напусне сцената, отстъпвайки я на хедлайнерите за вечерта.
Кратката пауза бе използвана от зрителите за освежаване, някоя и друга цигара и напитка и изобщо, разпускане преди очакващото ги завихряне в ритъма на психеделичността.
Малко след 21:00 музикантите от CRIPPLED BLACK PHOENIX, начело с лидера Justin Greaves, заеха местата си на сцената и започнаха пътешествието из творчеството си. С 14-годишна история, няколко студийни албума и доста концерти зад гърба си групата има основание за самочувствие и увереност в собствените сили. Без никакво притеснение още от началото бандата въведе присъстващите в своя приказен свят от звук и послания. Музиката на CRIPPLED BLACK PHOENIX предразполага към вглъбяване и съсредоточаване, понеже разсейването може да доведе до пропускане на някой детайл и усещането да не бъде пълноценно. Напълно концентрирани, Greaves и компания демонстрираха както динамичната, така и лиричната страна на творбите си. Посланията, идващи от сцената, бяха ясно доловими и благодарение на безупречното озвучаване. Като цяло липсваха техническите проблеми, с изключение на един по-съществен, когато се наложи по-дълго прекъсване, но музикантите се измъкнаха професионално, вмъквайки няколко забавни изречения. За радост техническата неизправност бе оправена бързо и концертът продължи по план. Директният контакт с публиката бе ограничен, но това бе оправдано с оглед факта, че музиката контактуваше със сетивата по един съвършен начин и не бе необходима намесата на изпълнителите между композициите. Разходката в дискографията бе допълнена и от композиции от съвсем пресния нов албум на британците, излязъл миналия месец. За финал на основната част от програмата бе оставена емблематичната “Burnt Reynolds”, носеща духа на творчеството на PINK FLOYD. По време на нейното изпълнение бе разпята и публиката. На фона на нестихващия припев, подет от присъстващите, музикантите се оттеглиха. Временно прекъснат, припевът бе поет отново от присъстващите, което изкара групата на бис. А тя от своя страна поднесе още няколко минути от творчеството си. За да закръгли сумарно времето на изявата си на 2 часа. 2 часа с магията на изкуството на CRIPPLED BLACK PHOENIX, оставило значими следи в съзнанието на присъствалите.

Очаквайте и много снимки от събитието на нашата фейсбук страница!

  1. #1 написан от Анонимен (преди 5 години)

    За съжаление, звукът в малката зала на mixtape5 не беше на нужното ниво за групата.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото