BLACK COUNTRY COMMUNION, MOTORHEAD, BON SCOTT и още: Обзор

Както вече писахме, задава се документална драма за Бон Скот – бившият вокалист на AC/DC, който умира при съмнителни обстоятелства през 1980 година. Роб Лиоти, който освен сценарист, е избран за главната роля – тази на Бон Скот. Но начинанието все още е без продуцент. Да се надяваме скоро да бъде открит подходящия човек или компания за тази цел.

Китаристът на Bon Jovi, Ричи Самбора смята, че новият му студиен албум , Aftermath of the Lowdown“, доказал на самия него, че много хора се изправят пред същите проблеми, каквито и той не веднъж е срещал. Така, че според него, текстовете в тавата рефлектират върху много хора.

Тези дни стана ясно, че освен концептуален албум на име “Clockwork Angels”, ще излезе и книга със същото заглавие. Всъщност това е книга, писана по текстовете от въпросната тава, дело на канадското прогресив трио Rush. Според Нийл Пърт – барабанист и главен текстописец на групата, двете произведения, са различни едно от друго. Според него, човек може да се наслади на романа, без да е слушал албума, дори без да си фен на Rush.

Третият албум на англо-американската хард рок банда Black Country Communion, ще излезе на 30 октомври. Фронтменът Глен Хюз сподели по – рано тази година, че бандата готви албум, който може би ще излезе в края на 2012. Е, вече първите новини около новия прект са на лице.

Вокалистът на Aerosmith, Стивън Тайлър, ще бъде специален гост на откриването на ресторант в Мауи. Това не е просто обикновено заведение за хранене, то е собственост на Мик Флийтууд, а ресторантът ще носи името на собственика си [Скромно, нали?!]. Според думите на легендарния барабанист на Fleetwood Mac, Стивън бил много въодушевен от събитието, и с радост приел поканата.

Фронтменът на Chickenfoot, Сами Хейгър, продава една от колите си. Това нямаше да е кой знае, каква новина, ако вокалистът не беше обявил, че би се радвал това да е фен на групата. Колата, която е модел Shelby GT500 Coupe 2007 Mustang, няма да се продава на търг, както повечето луксозни автомобили. И тъй като най-вероятно собственикът ще е почитател на Chickenfoot, Сами Хейгър ще подпише лично колата.

Накрая завършвам обзора и с новини от лагера на Motorhead, които пуснаха два клипа от предстоящото DVD “The World Is Ours Volume II: Anyplace Crazy as Anywhere Else”. DVD – то ще излезе на 21 септември в Германия, 24 септември в останалата част от Европа, 9 октомври в Северна Америка. Ще включва кадри от концертни изпълнения от фестивалите Wacken, Sonisphere UK и  Rock in Rio, заснети през 2011.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото