Откриване на ПОСТ-КУЛТУРНАТА СЦЕНА с WOSH MC и THIS BURNING DAY

post culturna scenaНа 02.10.2015 г. ще бъде дадено начало на „Post culture stage“/ „Пост-културна сцена“ в гр. Пловдив – новата платформа, чийто слоган е „Изкуство, а не арт“.

Пост-културната сцена ще заеме мястото на подземната част на клуб „Петното на Роршах“. Зад идеята на тази сцена се крият не само музикални събития, а една съвкупност от културозапазващи дейности. Литературни клубове и четения, концерти, тематични вечери, кинопрожекции, изложби и театър.

 

В официалното обръщение, публикувано по-долу, може да разберете кредото на съставителите на този проект. В него е заложена идеята за взаимопомощ между хора, готови да поставят статуквото под въпрос, чрез единственото нужно средство за това – развитието.

 

Идеята за пост-културната сцена представлява логичното разгръщане на поредиците „Последните първи“, „City Rock Gigs“, „Spirt & Spirit“. Възникването ѝ се аргументира от липсите в културния живот, осъзнати с развитието на тези платформи.

 

Така създателите (Александър Секулов, Никола Николов и Антон Шнитер) обещават на изнурените от бутафория зрители авангарден и пъстър клубен сезон с „Post-culture stage”. Началото от събитийна гледна точка ще бъде дадено от Wosh mc , който ще е посткултурен гид на първия ден от откриването на Пост- Културната сцена- 02.10.2015 „Не сте чували за Уош? Едва ли.На обещаващата маса ще бъде сервирана инжекция, пълна със затоплена течност. Съставки: думи, облечени в изящен синхрон, в компанията на режещо усещане към ежедневието, малко цинизъм, като от разочарован любовник, горест на млад нерез и истина, но недвусмислена, като срок на годност на кисело мляко.

Господар на церемонията – великоизящният мосю Wosh!“ На 03.10.2015 г. който се явява втория ден от откриването на сцената, ще се качат This burning day, така създателите на Пост-културната сцена опитват да обхванат, макар различни стилово, но социално общи музикални насочености. „This Burning Day могат да бъдат описани като изстисквачи на съвремието. Те са хванали в своите ръце музиката, която е на ръба на новото, и са я направили своя собствена. Пълните със звук последователни мелодии, раздиращите вокали, противопоставени на галещите ушите партии, ще ти държат погледа прикован към сцената непрестанно.“ Кредо на Пост-културната сцена: „Културата умря, превръщайки се в арт. И какво от това? Какво следва? Следва един мираж от разнолики информационни обещания. Една криза (крива?) на лутането. Там сте вие, там сме и ние.

 

Но какво можем да направим? Можем да дадем алтернатива. Да построим един кувиоз за културата, който да я запази, отгледа и развие в нейния най-чист и неподправен вид. Това може да стане само по един начин – да се влеем в нея като едни животоспасяващи флуиди. Всички ние. Присъстваме на смъртта на културата и създаването на пост-културната сцена.

Добре дошли.

 

Post-culture stage.

Изкуство, а не арт. 02.10.2015.” Facebook page: www.facebook.com/postculturestage

Address : Ул. “ Йоаким Груев “ 36 гр. Пловдив

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото