The Homesick

the homesick

Пост-пънк е онзи момент, в който въжето се опъна и Иън Къртис увисна на него. Някъде там започва и свършва всичко. Аз все до там стигам. Съвсем символично.

Тридесет и седем години по-късно стоим някъде там, между него и Робърт Смит. Всъщност в Live & Loud. Тъкмо влизам и самият той – Цветан Цветанов обявява началото на концерта на The Homesick, организиран от Alarma Punk Jazz и Neu Events. Датата е четвърти октомври, часът е точно 22:05.

Групата е доста млада, поне на външен вид. Идват от Холандия. Носят със себе си сензацията, че са избрани от негово превъзходителство Franz Ferdinand да подгряват в Амстердам и Антверпен в края на август тази година. Браво, момчета!

Момчетата са Eрик, Йап и Елиъс и са от Докьом, Фризия. Музиката им се побира в психеделик-уейв, поп-нойз звучене, силно повлияно от Joy Division, а името им доста напомня на песен на The Cure. Усеща се и емблематичната маршова стъпка на групи като Franz Ferdinand и Kaiser Chiefs. Всичко това е брилятно изсвирено в стегнат петдесет-минутен сет пред почти пълния клуб. Хората се забавляват, танцуват. Като цело атмосферата е доста приятна за сряда вечер в иначе трагичната откъм парти-живот София. И толкова мога да кажа, което не знам какво означава. Реално доста добра група, която не оставя почти никакво впечатление. Просто някаква друга интерпретация на нещо старо и познато.

Музиката все по-малко е магия и все пове че се превръща в омагьосан кръг.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото