Премиера на литовско-българския музикален дует Tamsaule-E.U.E.R.P.I. в Първо студио на БНР

11 октомври (сряда) – 21:00ч. – Българско национално радио (Първо студио, бул. „Драган Цанков“ 4)
БИЛЕТИ:
8 лв в онлайн системата на EpayGo и на касите на EasyPay – https://www.epay.bg/go/8486467882
10 лв на входа на залата преди концерта

И още един специален концерт в Първо студио на националното радио, организиран от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“

TAMSAULE_1
Tamsaulе е литовскa певица, авторка на текстове и композиторка. Нейното творчество носи елементи на атмосферичен ембиънт, уърлд и експериментална музика. Песните й, изпети на родния й език, създават разнообразни и уникални звукови пейзажи и съхраняват автентичността на симбиозата на култура, език и личен опит. Tamsaule винаги търси чисти звуци (от глас и инструменти), често използвайки и по-тъмни тембри. Има три издадени албума. Tamsaule пише и поезия, от време на време я публикува в списания. Тук и сега тя ще представи очаквания с нетърпение съвместен проект с българския артист E.U.E.R.P.I., с когото вчера (на 2 октомври 2017) издадоха първия си съвместен албум – Interflow.
https://euerpi.bandcamp.com/album/interflow (новият албум)
https://soundcloud.com/mirian-kolev/euerpi-and-tamsaule-gelassoaked-minds
https://tamsaule.lt
https://tamsaule.bandcamp.com
https://soundcloud.com/tamsaule

EUERPI_1

E.U.E.R.P.I. е солов проект на Мирян Колев, създаден в края на 2011 с основна цел да представя музиката като вид експресия или с други думи – да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Жанрът е експериментален ембиънт, но това е обща дефиниция. Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата. За последните 4 години, откакто проектът е активен има над 100 музикални пърформанси в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия в различни пространства и на различни фестивали – от малки интимни арт-кафета и галерии, през ъндърграунд клубове и йога студиа до катедрали, пещери и летища, както и различни музикални, филмови и арт фестивали.

Често пърформансите са и колаборативни – както с други музиканти, така и с различни визуални артисти, пърформанс артисти, танцьори. Така беше и миналия месец на участието му на международната резиденция в храма Hwaeomsa в Южна Корея, където участва заедно с музиканти от Япония, Кабо Верде, Ливан, САЩ и Холандия. Новият му солов албум Ungrounded излезе това лято.
https://euerpi.bandcamp.com
https://soundcloud.com/mirian-kolev

Програмата на концерта ще включва кратко инструментално въведение от E.U.E.R.P.I., представяне на живо на съвместната програма на двамата и обработки на литовски фолклор в ембиънт аранжименти от Tamsaule.

ФЕЙСБУК-събитие:
https://www.facebook.com/events/349392128850929

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=o3Z4gKchuNM
https://www.youtube.com/watch?v=9JF2MIdB8VE

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото