Легендата на краут-рока ДAMO СУЗУКИ за първи път в България

Damo_Suzuki_01

DAMO SUZUKI’s Network (ex-CAN) в Голямата зала на *MIXTAPE 5*

15 юни 2017, четвъртък20:00ч.клуб *Mixtape 5* (А-Side), бул. „България“ 1, подлез „Галерия“

От името на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ с гордост и трепет обявяваме първото гостуване на една жива легенда у нас. Г-н Кенджи „Дамо“ Сузуки е едно от емблематичните имена на краут-рока вече пето десетилетие. Познат най-вече като вокалист на CAN (от втория до петия им албум в периода 1970-1973г., както и в издадените 20 години по-късно записи от Peel Sessions), с неговото име и неговия глас свързваме както песни, превърнали се в световна класика (като Paperhouse, Mushroom, Vitamin C, Don’t Turn The Light On, Leave Me Alone), така и психеделичната смесица от импровизации с думи (без да е необходимо да са на някой конкретен език), енергии, стихии… вече почти 50 години.

След CAN Дамо Сузуки сякаш изчезва за десетилетие и се завръща на сцената едва към 1983, а само две години по-късно други едни легенди – британците The Fall – създават и песен, вдъхновена от личността му – „Аз съм Дамо Сузуки“, включена в албума им This Nation’s Saving Grace (1985).

От 1997г. до наши дни, т.е. вече 20 години, Дамо Сузуки е отдаден на т.нар. Damo Suzuki’s Network – концепция за работа на място с местни музиканти, създавайки по този начин стотици групи, с всяка от които всеки концерт е уникален и не прилича на никой друг дори в рамките на едно и също турне.

Музикантите, с които Дамо работи в различни точки и ситуации, самият той нарича sound carriers (“носители на звука“). Сред тях можем почетно да изброим Oresund Space Collective (които гостуваха на Alarma Punk Jazz преди 5 години), Acid Mothers Temple (които пък ще ни гостуват на 26 септември тази година), Cul De Sac… списъкът е безкраен.

В София „носителите на звука“ ще са повече от знакови фигури за психеделик-стоунър-ембиънт-(пост)рок-сцената у нас, а именно:
Калоян Иванов – китари (T.F.S.L., Portable Elephant)
Ангел Драганов – клавиши, електронни устройства (Saint Null, Polygon Ring, Portable Elephant)
Делян Караиванов – бас (Murder Of Crows, Center, Upyr, Obsidian Sea)
Георги Малчев – барабани (Mлък!, Sativa, CBP, Center, Comasummer)

Разбира се, всеки от тях сте го виждали в различни групи и психеделик-джем формации с различни инструменти, така че със сигурност ще има и съвсем закономерни инструментални преконфигурации на сцената в този дълъг-дълъг и размазващ концерт.

Вратите на залата отварят в 20:00ч. Начало – точно в 21:30!
БИЛЕТИ:
17 лв – предварителна продажба в „Дюкян Меломан“ и в системата на Eventim
http://www.eventim.bg/bg/bileti/damo-suzukis-network-ex-can-sofia-club-mixtape-5-463445/event.html
20 лв – редовна цена на входа на залата в деня на концерта

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:
https://www.facebook.com/alarmafest
http://www.damosuzuki.com
http://binar.bg/player/punk-jazz
http://bnr.bg
FACEBOOK-събитие:
https://www.facebook.com/events/1969859433251157

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=8QLL2j8ZtxE – …едното време (Can, 1972)
https://www.youtube.com/watch?v=YMqyBySagy4 – …в наши дни (Damo Suzuki’s Network, 2016)
https://www.youtube.com/watch?v=XKdKj3u7pC8 – с Oresund Space Collective (2012)
https://www.youtube.com/watch?v=Z0U689Sot7k – с Кавабата МакотоAcid Mothers Temple (2012)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото