Германският дет / дуум метъл проект на Sebastian Körkemeier (барабанист на Helrunar) Cavernous Gate анонсира издаването на дебютния си албум. Той ще се нарича „Voices From A Fathomless Realm“ и ще излезе на 14-ти октомври чрез Prophecy Productions.

„Voices From A Fathomless Realm“  първият албум на Cavernous Gate. Дет / дуум отрочето е проект на мултиинструменталиста Sebastian “ S. K.“ Körkemeier, който е съосновател на Helrunar (под псевдонима Alsvartr), а освен това участва в концертните изпълнения на Empyrium и Sun Of The Sleepless.

Съвсем очевидно, Cavernous Gate и „Voices From A Fathomless Realm“ са музикални творения на любовта. Sebastian успешно канализира увлечението си към британския дуум метъл и групи като най-ранните Paradise Lost и Cathedral, както и към шведския дет метъл в духа на ранните Entombed и Dismember, в мрачен, депресивен и масивен и свръхтежък монолит.  Гранитопомилащите и бездънните дълбоки вокали на Sebasitan са доминираща сила във „Voices From A Fathomless Realm“, като в редки случаи красиво контрастират с женския глас на Jenny Kalbitz.

Текстовете във „Voices From A Fathomless Realm“ разглеждат мрачен фантастичен свят и призрачни обитатели, които Sebastian пробужда по начин, подобен на описанието на картини и посредством създаването на ослепителни образи.

„Voices From A Fathomless Realm“ е създаден с всичкия опит на музикант-ветеран в метъл сцената и неговата чувствителна любов към мрачния тежък стил прави разликата. Нека Cavernous Gate ви повлече към кошмарна бездна от класически дет/дуум, интерпретиран по съвременен начин, рисуващ музикални картини с неочаквана красота и прокрадващ се в неизследваните дълбини на болка и непрогледен мрак.“

Албумът включва следните песни:

01. That Night…
02. Old Graves Stir
03. Through The Morass
04. Conjuration
05. A World In Shade
06. Watcher Of The Vast
07. The Artefact
08. The Turning Veil
09. Skeleton Path

„Voices From A Fathomless Realm“ ще се появи във формат на дигипак диск и плоча в различни цветове.

Сингълът „The Turning Veil“ можете да слушате долу.