Нов албум от AUSTERE

Австралийските депресив блек метъл легенди Austere анонсират нов албум. Наследникът на „Corrosion Of Hearts“, появил се през миналата година, се нарича „Beneath The Threshold“ и ще излезе на пазара чрез Prophecy Productions.

„Beneath The Threshold“ представя Austere тук и сега. С техния четвърти албум, австралийците поемат дълга стъпка към настоящето и прегръщат музикалното си бъдеще по начин, който можехме да очакваме след 13-годишен хиатус. Когато доброволната им почивка приключва с появата на „Corrosion Of Hearts“ през 2023 година, дуото Mitchell Keepin и Tim Yatras се завърна с по-зряла и формулирана версия на техния собствен блек метъл стил, който е резултат от придобития опит и развитието като артисти.

Докато „Corrosion Of Hearts“ формира мостът между музикалната история на бандата и свежата визия на артистите, „Beneath The Threshold“ прави скок в начина на изразяване. Звуковото наследство на Austere е все още живо. Макар корените им, впити в ранния северен блек метъл и депресив подразделението му, да продължават да блестят, очевидно е, че австралийците видимо са засилили емоционалната си експресивност и наклонността си към blackgaze течението. В „Beneath The Threshold“ Austere предлагат повече завои и мелодични хармонии, за да допълнят многопластовите, тежки и замечтани китарни текстури, експертно изтъкани от Keepin, с помощта на емоционалните барабани на Yatras. Това развитие се подчертава от подходяща продукция, която позволява на всеки от елементите да блести и не се опитва да замъгли рифовете.

За Austere звездите под Южния кръст са се подредили наново и суровата величествена красота на „Beneath The Threshold“ призовава всички да вдигнат очите си към нощното небе и най-накрая да видят отприщената австралийска банда в нейната пълна музикална слава.“

Групата с удоволствие представя и първия сингъл от албума – песента „Faded Ghost“. Видеото към нея може да гледате долу.

„Beneath The Threshold“ включва следните песни:

01. Thrall
02. The Sunset Of Life
03. Faded Ghost
04. Cold Cerecloth
05. Words Unspoken (Interlude)
06. Of Severance

Бонус диск (достъпен единствено в артбук изданието):

01. Cycle Of Collapse
02. Cross My Heart And Hope To Die (Sentenced Cover)

Албумът ще е достъпен във вариант на артбук с двоен диск и 36-странична книга, плочи в различен цвят и в дигиталните платформи. 

„Beneath The Threshold“ излиза на 5 април чрез Prophecy Productions.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото