METALWINGS – една българска банда, която успя да покори Youtube

METALWINGS – българската банда, която успя да привлече вниманието на близо четири милиона музикални фенове на Youtube с песента си “Crying of the Sun и за която рядко се говори в българското медийно пространство. Тази банда твори и свири в България от есента на 2010 година. Стилът на музиката е симфоничен/готик метъл с женски оперни вокали. За шестте години откакто METALWINGS се бори за своето място под слънцето бандата успя да реализира един наистина красив и епичен клип към песента си “Crying of the Sun и успя да покаже на света, че и в България може да се прави музика, достойна и високо оценена от милиони музикални фенове от целия свят. Музика, която не отстъпва по нищо на която и да е световно известна банда, творяща в същия стил. На 12 май 2016 г. METALWINGS издаде първия си албум EP “Fallen Angel in the Hell”, който постигна огромен успех в целия свят. Непосредствено след издаването на албума бандата даде интервюта за няколко чужди онлайн метъл издания, включително и за онлайн радиото Conexion Rock Radio, което има хиляди слушатели в цяла Латинска Америка. В това дългоочаквано EP бандата предостави на феновете си четири наистина майсторски композирани песни – “Fallen Angel in the Hell”, “Slaves of the Night”, “Ship of Shadows и “Immortal Metal Wings. Като бонус към албума си, музикантите от METALWINGS пуснаха и песента си “Crying of the Sun, която беше издадена като сингъл през 2012 г., но вече стана част и от първия албум на бандата. Музиката на METALWINGS често бива сравнява с тази на финландската група NIGHTWISH, но истината е че освен сходния стил музика, в който творят, двете банди имат много различен поглед върху усещането за музика и съчетаването на музикалните елементи и текст за постигането на съвършена и завършена творба. Често зад красивите и епични мелодии в музиката на METALWINGS, могат да се усетят ренесансови мотиви, както и сложна фактура, които обогатяват музиката с допълнителен драматизъм и красота на изказа. Наскоро METALWINGS приключиха със снимките на втория си клип към песента “Fallen Angel in the Hell”. Очакваме промоцията на клипа да бъде в началото на 2017 година. А междувременно музикантите от METALWINGS се подготвят за един изключителен концерт в началото на следващата година, който да поднесат на феновете си в България, заедно с промоцията на втория си клип.

METALWINGS е съставена от Стела Атанасова (оперни женски вокали, електрическа виола, клавишни); Григор Костадинов (китара); Кръстьо Йорданов (китара, вокал, ирландска флейта); Константин Узунов (бас); Ангел Китанов (клавишни); Никола Иванов Blackie (барабани).

  1. #1 написан от намъжъттивгъзътти (преди 7 години)

    Потрес и ужас…

  2. #2 написан от Simo (преди 7 години)

    Изключително симпатични, отдадени на това, което правят. В чуждите сайтове ги хвалят хора от цял свят. Чакам с нетърпение концерта им. Препоръчвам горещо.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото