ALICE COOPER се разделя с ORIANTHI и с готов албум

След успешната премиера април месец на „Super Duper Alice Cooper“, един от най-успешните шоумени Alice Cooper, започва своето Северно-Американско турне. Лятното приключение започва с три концерта в Мичиган между 26 и 28-ми юни преди Cooper да се присъедини към турнето „All Bad Things Must Come To An End“ на MÖTLEY CRÜE като специален гост на 2-ри юли. И това ще продължи до късния ноември. Турнето отбелязва и дебюта на новата китаристка Nita Strauss, която заема първо място в класацията на Guitar World „10 Female Guitar Players You Should Know“. Тя заема мястото на Orianthi, който бе част от  турнетата на Alice през последните няколко години.

Nita, чието име се популяризира с банди, като THE IRON MAIDENS и FEMME FATALE, се присъединява към бандата на Alice, където има три китари, включващи китаристите Ryan Roxie и Tommy Henriksen, както и дългогодишният басист Chuck Garric и барабанистът Glen Sobel.

Alice Cooper завърши работата си по албум с кавъри, където са включени песни написани и записани от THE DOORS, Jimmi Hendrix, John Lennon и THE WHO, членове на така наречените „Hollywood Vampires“ от ранните 70 години на изминалият век. Дискът се очаква да излезе в началото на 2015 и ще включва „четири или пет“ нови песни, които рокерът е записал за новият диск:

Решихме, че за да създадем „Holywood Vampires“, трябва да разкажем история, за която трябва да се напишат песни, които да разказват историята и после да продължим с кавърите. Забавлявахме се много, седейки и пишейки тези песни. Ще бъде страхотен пакет, целият този албум.

На въпроса как е възникнала идеята за този албум, Cooper споделя:

Продуцентът Bob Ezrin един път ми каза, ‘Знаеш ли, ти си рок’ен’рол изпълнител. Ще е страхотно, ако понякога за разнообразие те чуя как пееш нечий друг материал.’ И тогава си помислихме, че не можем просто да направим албум с кавъри, където скачаме безразборно от песен на песен. За това Bob даде идеята да се концентрираме върху всички тези момчета с които съм се напивал в L.A., или така наречените Hollywood Vampires, тези които вече не са сред нас. Наистина е ода за всичките мои починали, приятели по чашка: Jim Morrison, Jimi Hendrix, някои от SMALL FACES, Harry Nilsson, T. REX. Това бяха всичките мои приятели по чашка. Харесва ми заглавието „All My Dead Drunk Friends“. Може и да е леко обидно, но всички тези момчета щяха да го обикнат. Те имаха същото чувство за хумор, като мен. Ако им кажеш, че ще правиш албум, след като те са си отишли от този свят и неговото заглавие ще е „All My Dead Drunk Friends“, те щяха да си умрат от смях.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото