Stahlsarg“Mechanisms of Misanthropy”– това е името на втория албум на британската blackened death метъл банда STAHLSARG. Той ще бъде издаден на 31 Октомври чрез датския лейбъл Non Serviam records (Strortregn, Rimfrost, Death Tyrant).

За много музиканти е трудно да изпъкнат, избирайки да свирят твърда музика, и често остават вечни участници в ъндърграунд сцената (което има своите предимства). Трябва да има нещо отличаващо и запомнящо се в стила им. STAHLSARG са такава група. Дебютният им албум „Comrades in Death“ излиза на бял свят още 2015 и още тогава спечелва на англичаните положителното отношение на публиката и критиката и доста възможности за изяви (Bloodstock Festival, Inferno Metal Festival, Kings of Black Metal Festival, Grimm Gent Extreme Fest и др). Въпреки това този албум не бе сред онези утлра добри музикални творби, които намираш случайно и слушаш по хиляда пъти.

Самото име на албума “Mechanisms of Misanthropy” създава впечетлението, че още преди да сме го чули знаем как ще звучи, имайки в предвид, че повечето групи от жанра използват тези думи прекомерно. Действително албумът започва по този начин – тремоло, един и същ ритъм по време на целите (първите три) песни, моннотонност, лек suicidal vibe – всичко  е както трябва, макар и малко предвидимо. Но това е до един момент и по-точно докато не започне четвъртото парче „Pharmaceutical Frontline“, когато STAHLSARG сменят посоката на 180 градуса. То слага началото на същинската част, а след него следват много все по-усъвършенствани музикални композиции. Гост-музикант в албума е Kim Dylla (Gwar). Едно от нещата, поради които “Mechanisms of Misanthropy” надминава предшественика си, са продължителните бързи с плавни сола, които смесват елементи, както от блека, така и от дет метъла, достигайки връхната си точка в предпоследната песен „Aerial Night Terrorists“, която умело съчетава не само двата типа свирене, но и съответните на двата стила вокали.

Tracklist:

1. Raise The Dead

2. Das Fallbeil

3. Blonde Poison

4. Pharmaceutical Frontline

5. Far Beyond The Dragons Teeth

6. Burn and Destroy

7. Hope Lies Frozen

8. A Will To Endure

9. Aerial Night Terrorists

10. In The Lungs Of The Earth

 

“Mechanisms of Misanthropy” е албумът, с който британците ще се утвърдят както в местната, така и в Европейската сцена напълно, а части от него са  изненадващо сполучливи.

7/10