Ретро рок/блус/джем бандата SIENA ROOT с първи концерт у нас

Шведите Siena Root ще свирят за пръв път на Балканите тази пролет, като концертът в София ще бъде на 21 април.

 

Rawk’n’Roll маратонът продължава и през април! За разгара на пролетта сме ви приготвили една от най-цветните европейски групи – шведската рок/блус банда Siena Root ще свири по наша покана в голямата зала на клуб Mixtape 5 на 21 април.

Преплитайки устрема на хард рока на 60-те и началото на 70-те, с екзотичните звуци на индийския ситар и пространствената атмосфера на Хамънд органа, Siena Root са една от най-успешните и самобитни класически рок групи в Швеция и Северна Европа. Свирят на големи фестивали, изнасяйки концерти с танцови ансамбли (един такъв е заснет и за официялния им DVD  “Kalejdoskop, Live at ROJ”).

Siena Root е група, която неусетно пренася публиката в епоха, когато ленените дрехи и волно разпилените, окичени с цветя коси са най-често срещаната гледка на концерт, а музиката им звучи като престояла 40 години между плочите на Jimi Hendrix, Janis Joplin, Deep Purple и Jefferson Airplane, за да донесе полъха на онези години днес.

Подробности за концерта очаквайте идната седмица!

Линк към събитието във фейсбук

Видео към концертен запис на Waiting for the Sun на Siena Root:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото