SIENA ROOT ще свирят на истински Хамънд орган на концерта в София

Шведите ще свирят с класическия клавир, предоставен специално за концерта от Стефан Веселинов от група Saltriver.

Аналоговият звук е изключително важен за музиката на ретро рокаджиите от Siena Root. Затова и в албумите им, освен лампови усилватели и винтидж китари, чуваме емблематичния за класическия рок Хамънд орган, както и индийски ситар.

С помощта на група Силует, които ще открият концерта и с навременната подкрепа от Стефан Веселинов от Saltriver, на 21 април в клуб Mixtape 5 ще може да се насладим на концерт на Siena Root в пълния му блясък. На сцената на клуба ще видим една жива и свиреща в пулса на 60-те и 70-те години автентична хард рок блус банда с пълното й оборудване – нещо наистина рядко и почти недостъпно за публиката в България.

Билети за пролетния концерт на Rawk’n’Roll се продават в мрежата на Eventim (Orange, Office 1, OMV, Germanos, Пикадили, Техномаркет, Технополис) на цена 20 лева. В деня на концерта билетите ще струват 25 лева.

Хамънд органът е изобретен през 1934 година, като функцията му била да замества класическите духови органи в църквите, които не могат да си го позволят. В края на 60-те обаче, благодарение на изключителни музиканти като Джон Лорд, специфичната бленда в звученето на инструмента, навлиза широко в хард рока и блуса и става неизменна част от музиката на групи като Deep Purple, Emerson, Lake & Palmer, Yes, Uriah Heep и много други  класически рок банди.

Сега, на 21 април, ще можем да чуем на живо Хамънд орган, включен в инструментариума на великолепна рок група.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото