Стоунър/рок четворката 1000MODS с концерт в София

Гръцката стоунър рок банда 1000mods ще свири отново у нас в малката зала на клуб Mixtape5 на 18 април

 

Буквално час след като от Rawk’n’Roll обявиха концерт на шведската рок/блус група Siena Root, вече имаме уговорен още един тътен през април. Атинските стоунър валяци 1000mods, които гледахме през 2011 по покана на Post-Rock Bulgaria се връщат за втори концерт у нас. Бандата има страхотната чест да свири и на двете издания на Desertfest в края на април – в Берлин и в Лондон, като по пътя към славата реши да се отбие и през София.

1000mods настъпват стабилно в последните години. Още с издаването на дебютния им албум “Supervan Cacation” (ревю) стана ясно, че и на Балканите си имаме фъзи банда, която спокойно може да застане на сцена редом с Truckfighters или Dozer. Албумът е продуциран от Били Андерсън (правил звука на групи като Sleep, Melvins, Neurosis, Orange Goblin), а обложката е дело на майсторите в стила – Malleus. Сега гърците са с чисто ново издание – EP-то “Valley of Sand” (чуйте тук) и покана от най-бързо набиращия скорост и мащаби дезърт рок фестивал в Европа след Roadburn – Desertfest. И отново имаме шанса да видим силна група в началото на кариерата й. А че предстои силна такава, нямаме никакви съмнения!

Очаквайте подробности за концерта другата седмица!

Линк към събитието във фейсбук

Линк към музика на 1000mods

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото