СИЛУЕТ откриват концерта на SIENA ROOT в София

Бургаските слънчеви рокаджии Силует ще открият концерта на шведската рок/блус банда Siena Root в голямата зала на клуб Mixtape 5 на 21 април. Билети за пролетния концерт на Rawk’n’Roll се продават в мрежата на Eventim (Orange, Office 1, OMV, Germanos, Пикадили, Техномаркет, Технополис) на цена 20 лева. В деня на концерта билетите ще струват 25 лева.

Преплитайки устрема на хард рока на 60-те и началото на 70-те, с екзотичните звуци на индийския ситар и пространствената атмосфера на Хамънд органа, Siena Root са една от най-успешните и самобитни класически рок групи в Швеция и Северна Европа. Свирят на големи фестивали, изнасяйки концерти с танцови ансамбли (един такъв е заснет и за официялния им DVD  “Kalejdoskop, Live at ROJ”). Siena Root е група, която неусетно пренася публиката в епоха, когато ленените дрехи и волно разпилените, окичени с цветя коси са най-често срещаната гледка на концерт, а музиката им звучи като престояла 40 години между плочите на Jimi Hendrix, Janis Joplin, Deep Purple и Jefferson Airplane, за да донесе полъха на онези години днес.

След десет години на българската рок сцена, Силует наскоро издадоха втория си дългосвирещ албум “Look Inside Yourself”, като излизането на диска беше последвано от няколко концерта в страната. Стилът на групата леко се прехвърля от жизнен и слънчев хард рок, в топли блус пулсации, оцветени с ярки прог рок щрихи и чудесни мелодични картини. Трите момичета и двете момчета са страхотна концертна банда и организаторите Rawk’n’Roll се радват да приветстват Силует на сцената преди Siena Root.

Линк към билетите 

Линк към събитието във фейсбук

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото