Новини от VESANIA

Най-после. Чакахме и дочакахме новини от поляците. VESANIA, в чийто състав влизат Orion от  BEHEMOTH и Daray  (DIMMU BORGIR, VADER), и които преди близо седем месеца обявиха, че влизат в студио за записи на нов албум, проявиха признаци на живот. 25.10.2014г е обявена като официална дата на излизане на новия им албум  „Deus Ex Machina“ чрез лейбъла  Metal Blade. Този албум излиза след седемгодишно затишие. Последният албум „Distractive Killusions“ на Orion и компания излезе през 2007г.

„Deus Ex Machina“ няма единна текстова концепция, но албумът има основна тема, която го обхваща изцяло, започвайки от името и свършвайки с музиката. Името на албума е взаимствано от древногръцкия театър и означава „бог от машина“.

Идеята на тази концепция в онези времена се е заключавала в това, че машина, обикновено рудиментарен кран е спускал на сцената актьор, играещ ролята на бог, който разрешава, изглеждащият неразрешим сюжетен конфликт. В наши дни терминът се използва за да означи изтъркан сюжет в зле написан сценарии или роман.

В същото време „Deus Ex Machina“ е вик за помощ или намеса, защото във всички текстове на албума е описана липсата на надежда, а героите обикновено се оказват в ситуации, в които са безсилни да направят каквото и да било. В една от композициите се разказва историята на актьор, играещ ролята на бог, който спускат пред корумпиран човек, търсещ отговори. Но завръзката е в това, че актьорът-бог е спуснат на сцената с въже около врата, тоест вече мъртъв. Текстът описва унила картина, особено на фона на депресиращата музика.

Да, дълбоко екзистенциално и философско. По-долу можете да видите обложката, трак листа и да чуете първата излязла композиция.

1.Halflight            
2.Innocence
3.Desillusion
4.Vortex
5.Dismay
6.Glare
7.Notion
8.Disgrace
9.Fading
10.Scar

 

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото