Новият PINK FLOYD счупи рекорда по предварителни продажби

pink floyd the endless riverСлед 20-годишно затишие легендарната рок група Pink Floyd прави зашеметяващ дебют с новия си албум “The Endless River”. По-малко от седмица преди датата си на излизане, записът вече успя да счупи рекорд в родната на бандата Великобритания. “The Endless River” стана албума с най-много предварителни поръчки в историята на сайта Amazon.

„Това е забележително постижение за Pink Floyd” казва главният изпълнителен директор на Amazon Steve Bernstein. Той добавя и че тази новина „само доказва, че те остават една от най-популярните групи, качвали се на британската музикална сцена”.

Албумът “The Endless River”, който излиза на 10-ти ноември, мина по предварителни продажби предстоящите записи на топ изпълнители от Острова като One Direction, Robbie Williams, Coldplay и Susan Boyle.

За новия и последен албум в кариерата на Pink Floyd David Gilmour казва: „Музиката в ’The Endless River’ води своето начало от сесиите на ‘Division Bell’ през 1993. Слушахме над 20 часа как тримата свирим и избрахме музиката, върху която искаме да работим в новия си албум. През последната година добавихме нови части, презаписахме други и като цяло се възползвахме от съвременната технология в студиото, за да направим Pink Floyd албум от 21-ви век. След като Rick си отиде, заедно с възможността да направим това с него, почувствахме, че правилното нещо е тези преработени парчета да бъдат част от репертоара ни.”

‘The Endless River’ е главно инструментален албум, с ‘четири страни’ и една песен ‘Louder Than Words’, съдържаща нов текст, написан от Polly Samson.

Албумът “The Endless River” на Pink Floyd ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен предварително на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/the-endless-river/id919664303 Налично е и делукс издание на записа: https://itunes.apple.com/bg/album/endless-river-deluxe-edition/id919667765

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото