В търсене на изгубените страници на ODD CREW

 Дългоочакваният акустичен албум OddCrew3The Lost Pages“ на ODD CREW е факт. Бандата вече обикаля страната, за да промотира изданието, като преди точно пет дни, направиха това и в София в разпродадения “Терминал 1“. Независимо от насоката, концертите им винаги са били нещо, което те кара да се чувстваш у дома. Нещо, което винаги очакваш с огромно нетърпение. Още с влизането в клуба ни посреща атмосфера, напълно подхождаща на това, което предстоеше. Притъмнената светлина и сцената осеяна със свещи бяха достатъчни, за да се потопиш в търсенето на изгубените страници още преди същинското му начало. Едно от най-големите предимства на клубните изяви е скъсената дистанция между публиката и изпълнителя. Давайки възможност за по-близък контакт между двете страни, това създава една по-интимна и уютна обстановка, която е чаровна по свой собствен начин.

 OddCrew6Поглеждам към часовника си, който показва малко след 21:00 ч. и точно в този момент зазвучава инструменталната “Super J“. Родните музиканти, пременени в стилни черни костюми, заеха своите места на сцената и откриха изпълнението си с “Cast A Stone“, след която веднага изразиха своите благодарности към събралата се публика и продължиха наситеното с емоционални моменти пътешествие. Не след дълго Васко Райков разказа как по време на създаването на албума му се е наложило да усвои свиренето на акустична китара и последваха “Share A Tear“ и “Dead Letter“. Няколко песни и една забавна история по-късно, всички освен Васко слязоха от сцената и дойде редът на  нежното пиано докосващо душата с “Walk Through It All“. Стоплящо духа е да видиш, че макар и по-малко от две седмици след излизането на  “The Lost Pages“, имаше хора, които бяха научили текстовете на парчетата и си припяваха с бандата. OddCrew4Върнахме се към предишната им студийна творба с акустичните версии на “Lay On Me“ и “Shapes In Grey“. Чухме и кавър на “Nights In White Satin“. Кратка почивка за останалите от групата, по време на която Бонзи показа завидните си перкусионни умения. За момент се върнахме към новия албум с още три песни, а основната част на концерта приключи с “Fallen Down“ и импровизиран джем сешън на “Hey Joe“, “Super J“ и “All Along The Watchtower“, последвани от вечния химн “I Ain’t Losing Myself“. Беше ясно, че пълният “Терминал 1“ ще иска още и почти веднага звездите на вечерта се върнаха, за да забият последните два гвоздея в програмата – “Pyre“ и “I’m Gone“.

 Две десетилетия и пет албума по-късно, ODD CREW за пореден път се оттеглиха под шума на овациите, идващи от меко казано доволната публика. Музиката отдавна не е просто тяхната детска мечта. Тя е техния начин на живот. Едно от най-безценните неща в творчеството им е това, че независимо какво свирят, в теб започват да бOddCrew5ушуват емоции. Независимо какви са те… В този момент се оглеждаш наоколо и разбираш, че макар и заобиколен от непознати лица, ти си у дома. Не си сам. Това, което изпитваш е споделено и винаги има протегната ръка или приятелско рамо, към които да се обърнеш. Да намериш нещо толкова искрено и неподправено е рядко срещано. Пожелавам го на всички, които поради една или друга причина търсят душевния мир в себе си. “The Lost Pages“ е произведение на изкуството, за което думите не стигат. Произведение, което трябва да бъде изживяно в най-чистата му форма – концертната.

Сетлист:
Intro: Super J
01. Cast A Stone
02. Dust In My Eyes
03. The Bitterness Inside
04. Share A Tear
05. Dead Letter
06. A Dog Without A Name
07. Same Old Me
08. Buried Beneath
09. Walk Through It All
10. Lay On Me
11. Shapes In Grey
12. Nights In White Satin
13. Drum & Djembe Solo
14. I’m Free
15. I Know
16. What I Never Was
17. Fallen Down
18. I Ain’t Losing Myself

Бис:
19. Pyre
20. I’m Gone

 Тези от вас, които желаят да разгледат пълния албум със снимките ни от това събитие, могат да направят това чрез този линк. Чудесното интервю, което ODD CREW дадоха за Metal Hangar 18 преди месец, ще намерите тук.
OddCrew1

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото