Три млади български банди с общ концерт на 27.11.

mixtape5fin2-2В края на ноември три набиращи сила млади групи са събират на сцената на „Mixtape 5“. Jackett, Røadwire и Sawber ще посрещнат публиката с много хъс и енергия, както и с преобладаващо присъствие на авторски композиции.

Jackett е алтърнатив рок банда от София, създадена в средата на 2018 година. В състава и влизат музиканти, участвали в групите Leever и Streetdust. През май т.г. групата издаде демото „Live Session“, състоящо се от 3 песни. Преди броени дни пък излезе дебютният сингъл на бандата, „Gods Greet Me With a Thunder“, който може да бъде открит във всички основни платформи за аудио стрийминг.

Røadwire е хеви метъл банда от Враца, основана през 2017 г. Групата е участвала в клубни концерти и фестивали из цялата страна. Изпълнява основно авторски парчета, но и някои подбрани кавъри. По-рано през годината Røadwire спечелиха голямата награда на конкурса „Силата на рока“ с песента „Aggressive“, единствената им записана и издадена композиция към момента. Междувременно бандата подготвя материал за албум и ѝ предстои запис на сингъл.

Sawber е алтърнатив метъл банда, създадена в София през пролетта на 2019-а. Групата е силно повлияна от банди като SYSTEM OF A DOWN, ALICE IN CHAINS, TOOL, SLIPKNOT и др. Съставът е интернационален, състои се от музиканти от български, арменски и кипърски произход. Вокалистът на формацията, Сергей Вардеварян, е познат на масовата публика от своето участие в последния сезон на музикалния формат „Гласът на България“.

Във вечерта на концерта вратите на Mixtape 5 ще отворят в 19:30, а половин час по-късно започва изпълнението на Sawber. Билети на цена от 8 лв. ще се предлагат само на място.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото