Sons of the holy land – една вечер с DESERT и K.O.R.A

Desert BandПоредната концертна петък вечер щеше да ни посрещне с прекрасно предлятно време и далечни метъл гости. На 15.05.2015, ден петък, но не в 05ч., израелците Desert дебютираха на родна сцена, а две дни по-късно щяха да забият като хедлайнъри в последния ден на тазгодишното издание на PolineRock Fest, Пловдив.

В много метъл в задушевна обстановка времето си мина неусетно. Първи на сцената на столичния клуб се качиха момчетата от група K.O.R.A, които зададоха необходимото свежо начало. Софиянците поотъпкаха почвата и раздвижиха компактната публика, а вокалистът им Ицо не си намери място дори и по време на изпълнението на израелците. Около час музикантите ни забавляваха с най-интересните моменти от своето творчество, напримерDreams”, “Inner Light”, “Tools and Fools” и др. Музиката им ми остави приятен послевкус, за да ме остави да очаквам скорошна повторна среща, за която K.O.R.A загатнаха – премиера на нов видео сингъл (очаквайте повече информация скоро)!

Не много след полунощ беше крайно време да си кажем „Здрасти“ и със звездите на вечерта – Desert. Здравият звук и хеви метълът им с екзотичен привкус звучаха достатъчно обещаващо, за да им посветим вечерта си. Съвсем наскоро Desert издадоха новия си дългосвирещ албум, носещ недвусмисленото посланиеNever Regret”. И въобще не съжалихме за избора си – още с първите няколко песни черупката бе пропукана и бариери като че ли липсваха. Все по-рядко ставам свидетел на концерти, при които пропастта група-публика да не е непреодолима. И за час и половина обходихме всички краища на „пустинята“ – Desert внимателно бяха подбрали силен сет, който да разкрие всички периоди от музикалната история на групата. Сред тях ясно се откроиха превърналите се в емблематични за бандата парчета като Imperial Eagle”, “Never Regret”, “Flying Dutchman”, “Prophecy Of a Madman” и др. Кулминацията на вечерта настъпи с изненадващото гост-участие на познатия на компетентната публика Бобо Качармазов, който хвана микрофона заедно с вокалиста Alexei Raymar за цели две песни. Първата бе онази, за която може да се каже, че запозна Desert със света –Lament For Soldier’s Glory”, в оригинал в дует с Joakim Broden от Sabaton. Още един повод за радост за феновете на популярната шведска банда бе и следващата изпълнена песен – кавър на Gott mit uns”. А с това забавлението дори не свършваше!

Desert сякаш излъчваха неизчерпаема енергия – такава, каквато успяха да предадат с музиката си. Феновете, от своя страна, си тръгнаха с усмивки и много изказани благодарности, а някои дори и със специални готини тениски на българското минитурне. Израелците дойдоха с мисия да покорят сърцата ни и всяка една песен от специфичния им епик хеви метъл се доближаваше до тази крайна цел. Така че: Пловдив, посрещнете DESERT с широко отворени обятия!

Очаквайте и снимки от концерта в София в нашата галерия.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото