Мърч фест “В парка” – пролетно издание

мърч фест На 5-и април се състоя едно уникално събитие в подкрепа на българската музика – т.н. Мърч фест. При това за втори път. Домакин отново бе небезизвестната Зала за събития “В парка”, а програмата включваше базар и концерт в едно. Приветливата атмосфера в залата и ентусиазмът на участниците създаваха предпоставки за едно наистина приятно събитие. Всъщност, основната цел на феста бе да запознае почитателите на българския ъндърграунд с артикулите, произведени от техните любими музиканти, както и да срещне феновете със самите музиканти. Редица групи уважиха мероприятието, сред които VELIAN, HELLION STONE, K.O.R.A., KREKHAUS, JIN MONIC, FLY THE FLAG, ЛЕТЦИТЕ и др. Тези, които не можеха да присъстват – SEVI, NO MORE MANY MORE, ЛОКМАРУХУ – бяха изпратили свои артикули, които се предлагаха на общ щанд. Фондация “Димитър Воев – Нова генерация”, представляваща групите РЕВЮ, АБСОЛЮТНО НАЧИНАЕЩИ и PARAPLANNER, също разполагаше със собствен щанд и впечатляваща продукция.
Точно в 18:00 ч., както бе и предварително обявено, залата отвори врати и посрещна първите си посетители. На специално изграден екран се прожектираха клипове на участниците, а феновете можеха да дегустират и няколко вида крафт бири, селектирани специално за феста.
В 20:30 дойде моментът и за веселата част. На сцената се качи Митко Таралежков с бенда си и раздвижи присъстващите с любимия си акустичен сет. Популярен в ъндърграунд средите, изпълнителят определено се понрави със свежата си музика и предизвика бурни положителни реакции. Около час продължи изявата на Таралежков, след което музикантите слязоха от сцената и отстъпиха място на следващите по реда. Тук вече настъпи истинското забавление, защото сцената бе превзета от ска-кор фънкарите TOY LETTERS. Момчетата се постараха да вдигнат сериозно градуса на емоциите с динамичния си стил и раздвижено поведение на сцената. Купонът рязко се завихри, а между песните вокалистът демонстрира завидното си чувство за хумор и още повече развесели поувеличилата се публика. Озвучаването бе на доста добро ниво и това си пролича и при двата концерта. И тази изява се вмести в рамките на час, след което настъпи моментът за афтър парти. И сред усмивки и възторжени овации групата се поклони и се оттегли от сцената.
Второто издание на Мърч фест може да се приеме за успешно. Зрителите имаха възможност да се срещнат отблизо с любимите си групи и музиканти, да се видят с приятели или просто да разгледат и закупят на приемливи цени продукти с логата на бандите. И това издание на феста доказа, че аудиторията има нужда от подобен тип събития, където да се съчетаят полезното с приятното. Надяваме се, че съвсем скоро ще има и трето издание.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото