Добре дошли в следващото издание на рубриката ни New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще ви запознаем със софийската банда K.O.R.A. По-долу можете да прочете инфо за групата, както и интервю с тях. В края на статията можете да чуете и актуалния албум на бандата – “Out Of The Box“.

 Бандата е създадена през 2012г. от Петър Братанов (китара), като малко по – късно се присъединява и Христо Араклиев(вокали). Двамата започват да сглобяват идеи и да търсят членове на групата. Присъединяват се Антон Димитров(ITSI) на китара,  Румен  Минев(SKRE4) на бас и Виктор Стоянов  на барабани. Групата участва в ampsonair, като заснема три видео клипа на живо, гостува в шоуто “Денис и приятели“ и прави няколко участия в софийските клубове. Месеци  по – късно напускат групата Тони и Виктор, като на тяхно място се включват Юлий Диамандиев (ГРАНУЛОМ, exFULL CIRCLE, ex40 DAYS LATER) на барабани и Христо Занев (40 DAYS LATER, exFYELD, exFULL CIRCLE) на китара . Следват още няколко участия, пускане на лирик видео и снимане на първия си видео клип. В края на 2013г. Юлий влиза в студио На Вилата и започва записите на барабаните по дебютния албум на K.O.R.A. Няколко месеца по-късно групата завършва записите и е готова да промотира своя албум .

Кои са K.O.R.A.?
ХристоИцоАраклиев – Вокали
ПетърПепиньоБратанов – Китара/Вокали
РуменРуменякаМинев – Бас китара
Юлий Диамандиев – Барабани

Здравейте! Как е?
Ицо: Здравей! Всичко е супер и може само по-добре да става. 🙂

Pepinio: Здравейте, бих казал много добре!

Защо точно K.O.R.A.? Какво символизира името на групата?
Ицо: Все още пазим значението в тайна, но това, което символизира за нас K.O.R.A. е един начин да изразим себе си и се радваме, че има все повече хора, на които им харесва нашата музика. Както разбрахме преобладаващо в Щатите и Австралия, но за това друг път. 🙂

Забелязахме, че загатвате за нов видеоклип. Какво можем да очакваме?
Ицо: Може да очаквате нещо доста алтернативно, с псайхиделик моменти и изненадващи сцени. Най-добре елате на промото на клипа, защото ще ви трябва много развихрена фантазия, за да си го представите.

Pepinio: Да,видеото към едно от силните парчета в албума е почти готово, но все още е рано да разкрием виновниците!

Следващата седмица на 15-ти(петък) ще подгрявате израелската банда DESERT. Какво можем да очакваме от концерта?
Ицо: Може да очаквате солидна доза качествен метъл и много отсечени глави навсякъде. Хаха, най-вече новият член на групата ни!

Pepinio: Подготвили сме някои изненади. Tой вече Ицака спомена…

Как протича работата при вас? В репетиционната, в студиото и т.н.?
Ицо: Когато записваме нещо работим концентрирано и продуктивно. Успяваме да запишем доста неща за кратко време и после започва тежката задача на Пепи да мастерира записаното. В репетиционната се забавляваме и изглаждаме изпълнението, разбира се.

Pepinio: С малко алкохол за съжаление, хахаха.

А извън музикалната сфера? С какво се занимавате?
Ицо: Аз лично се занимавам с всевъзможни екстремни спортове, обичам да пътувам на далечни разстояния с приятелката си и да се забавлявам с приятели. През останалото време се опитвам да бъда по-добър човек.

Pepinio: Всеки освен с музика се занимава и с много други неща. Аз например работя през деня в една фирма, вечер записвам, смесвам, мастерирам и свиря с бандата. За съжаление няма как  да се издържаме от музика, но пък ни носи огромно удоволствие.


Какви са бъдещите ви планове? Какво предстои на K.O.R.A. ?
Ицо: Ще оставя Пепи да говори повече по темата, но мога да кажа, че много още метъл е на хоризонта.

Pepinio: Поне още едно яко видео към дебютния албум, нов още по-як албум, готини концерти… Само да сме живи и здрави пък другото тепърва ще се случва, сигурен съм!!!

Разкажете ни малко повече за миналогодишната ви творба “Out Of The Box“.
Ицо: “Out Of The Box“ е нашият начин да кажем на хората, че има свят и извън този, с който ни облъчват постоянно по телевизията и комерсиалните канали. Просто трябва да излязат от удобната кутия и да правят, каквото поискат… Без ограничения!

Pepinio: “Out Of The Box“… това е самоначалото! Надяваме се да ви хареса!

В скоро време можем ли да очакваме нещо ново от вас или ще обърнете по-голямо внимание на концертната дейност?
Ицо: Не можем да се ангажираме с конкретни времеви граници, но се ослушвайте, защото може да изскочи нещо по-скоро, отколкото очаквате!

Pepinio: Работим по нов албум. Засега концертната дейност не ни е приоритет номер едно на всяка цена.

Какво послание носи вашата музика?
Ицо: Аз, като този който пише текстовете на нашите песни, мога да кажа, че основната тематика на нашите песни е борбата с точно тези рамки, наложени от обществото. Как да избягаме от тях и как да се борим за правата, които ни се полагат като граждани на света.

Какво ще кажете на читателите на Metal Hangar 18? Имай впредвид, че голяма част от тях се срещат с вас за първи път в момента.
Ицо: Никога не поставяйте граници, на това което можете да постигнете, както и на музикалните си стилове. Една група или песен могат да бъдат много въздействащи, емоционални и музикално издържани, независимо от стила, в който са направени. Просто всеки намира своя начин да изрази себе си и заобикалящата го среда.

А на тези, които вече ви познават?
Ицо: Благодарим ви за подкрепата, надяваме се да не ви разочароваме никога. Не спирайте да мечтаете and keep rockin’ \m/ \m/.

Pepinio: Благодарим Ви!

Благодаря за съдействието и до нови срещи!
Ицо: Чао, до нови срещи!

Pepinio: За  нас  беше удоволствие!

DSC_0231

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.