Пресконференция с TARJA TURUNEN и посланието й към феновете

Финландската метъл кралица пристигна в София още вчера, 27 март, за да се подготви подобаващо за шоуто си в събота. След твърде успешния концерт от проекта „Beauty and the beat“, който се проведе през 2011 на българска земя в Античния театър, Пловдив, Tarja се завръща. Тази събота стартира турнето от същия проект с барабаниста Mike Terrana именно от София, където певицата гостува за четвърти път и общо шести за България. За сега. Защото сме сигурни, че няма да разочарова феновете и ще се завърне.
Тази сутрин се проведе пресконференция в НДК с Tarja и Mike, но без Левон Манукян, диригентът , който беше възпрепятстван от автомобилен инцидент, случил се вчера. На пресконференцията финландката дойде с малкото си бебе Наоми, което е едва на осем месеца. Разбрахме, че музиката на мама й се харесва и още от сега й се говори на фински. Препоръчително е да се съобразяваме с личния живот на певицата и детето й, заради което не се позволяват снимки на бебето.
Фотографите на събитието в събота пък ще бъдат допуснати едва към края на шоуто, по време на бисовете. Това е необходимо, за да не се нарушава чистотата на изпълненията с излишни светкавици и механични шумове, което се налага при подобен вид концерт.
Tarja Turunen разкри пред нас, че на 30 март ще чуем както и известни класически произведения, така и част от нейния солов репертоар. Преди броени дни приключиха записите по новия й албум, който трябва да се появи през идния август.
„The Beauty“ загатна, че предстои да видим едно невероятно шоу и неслучайно първата дата от турнето е именно в България, и да очакваме нещо невероятно необичайно. Нямаме представа какво може да е това, но самата Tarja обяснява, че феновете биха възкликнали „Какво прави тя? Това не е нещо, което би сторила“ . Каквото и да е това нещо, наистина ние ще имаме честта да го видим за първи път. Веднага след България идва ред на Румъния и няколко концерта в Чехия.

В момента тече усилена подготовка по „спектакъла“, като дори самите музиканти все още не са напълно наясно с всичко, което ще ни представят. Напомняме ви, че концертът е тази събота, 30 март 2013г. в зала 1 на НДК. Началният час е 20ч. Хорът, който съпровожда събитието е Ave Musica, заедно с младия диригент Левон Манукян, работил с изпълнителите и по предишното им подобно участие тук, и оркестъра му Levon Manukyan Collegium Musicum.
Очаквайте едно незабравимо и емоционално шоу през уикенда. И също така специално…защото връзката и взаимната любов на Tarja с българските й почитатели е неописуемо силна.

TARJA TURUNEN със специално обръщение към читателите на METAL HANGAR 18:
Бих искала да кажа: хора, обичам ви. Благодаря ви за тази възможност- да съм тук отново, защото е невероятно!! За всички тези години, в които съм получавала любовта ви- наистина го оценявам. Затова нека си изкараме добре в събота, ще се видим там! Обичам ви всички!!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото