PAUL GILBERT с концерт на 1 април в София

Пол Гилбърт пристига отново в България, в София Лайв Клуб, на 1 април, 20.00 часа!

 

От платинени албумни продажби и успехи в класациите като един от основателите на MR. BIG, до удивляване на китарните общности с нови нива на свирепа китарна техника с едни от пионерите в бързата китарна музика RACER X, до изследване на пънк, поп, класическа музика, блус, джаз и прогресив инструментални стилове в соловата си кариера, Paul Gilbert е записал огромно количество изпълнения на китара, и всичко това, докато обикаля земното кълбо и свири пред разпродадени арени, от Япония до Джакарта.

Стилът на музиканта се отличава с рядката комбинация от прецизност, изобретателсност и мощ, балансирани с неговото чувство за хумор и непокварна любов към музиката.

Като допълнение към соловите си турнета, Paul също обикаля света с G3 – проектът на Джо Сатриани, изпълнява множество трибютни концерти с легендарния барабанист Майк Портной, и също така е участник в създаването на китарите Ibanez PGM и Fireman.

Още на 18, Paul Gilbert става най-младият преподавател в Hollywood’s Guitar Institute of Technology, и въпреки заетостта си все още намира време да преподава там, както и в  онлайн училището Rock Guitar School for Artist works. Неизморим и творчески настроен, музикантът намира време да пише, да споделя тънкости и новости от музикалния свят в редица списания по цял свят.

VIBRATO е най-новият албум в соловата кариера на Paul Gilbert. Албумът получава призвания не само от музикални списания за китаристи, но и от такива за барабанисти, а именно благодарение и на участието на Томас Ланг.

За турнето през 2013 година, Paul води със себе си – басиста Kelly LeMieux и кийбордиста Еми Гилбърт. Самият той казва:

Това е същата банда, с която записахме студийните тракова за най-новия ми албум. Получи се страхотна химия между нас в студиото, но още по-вълнуващо ще е да ни чуете на живо! Всички музиканти от бандата са на световно ниво, а и вокалните хармонии звучат прекрасно. Разбира се, ще свирим много песни от новия албум, но също ще прибавим и някои от по-старите ни хитове.

Paul Gilbert вече има зад гърба си три обширни европейски солови турнета, а към тях прибавяме и скорошното турне на MR.BIG през 2011.

С нетърпение очаква срещата си с българската публика и обещава много музикални изненади!

 

БИЛЕТИ: на предварителна продажбва в мрежата на eventim.bg 20 лева, на място 30 лева.

Повече информация:

Официална страница

Фейсбук страница

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото