Интервю с KAY BREM (ELUVEITIE)

Броени дни преди поредното посещение на швейцарските фолк-ъри от Eluveitie, подгрявайки Sabaton заедно с Wisdom, си обменихме няколко приказки с басиста Kay Brem. Той показва своя ентусиазъм от тази част от турнето и няма търпение да се завърне, за да ни разбият по швейцарски.

Kay Brem / Karydwen phtotgraphy

Здрасти! Най-напред искам да ти благодаря за това интервю! Как си? Къде си сега?

Днес имаме свободен ден в Прага, Чехия! Имам махмурлук и оценявам ден без обичайните работи от турнето. 

Как върви турнето засега? Какви са очакванията ти за него?

До сега източноевропейското турне със SABATON върви доста добре. Свирихме на четири големи шоута в Полша и беше невероятно да видим реакциите на полските ни фенове. Радвах се на всеки момент на сцената и нямам търпение за всички предстоящи концерти.

А как беше американското турне? Предполагам е голяма забава да си с Winterun на пътя..?

Както обичам да свиря в Щатите, като това май беше осмият път, това си беше готино изживяване. Толкова е различно да обикаляш на турне там, градим голяма група почитатели от всичките предни години, всички концерти бяха разпродадени. И разбира се, да имаме Wintersun като съпорт банда, беше още по-добре за всички. И да, купоните бяха страхотни и изкарахме доста кофти махмурлуци заедно.

Разкажи ни: подготвяте ли нещо специално за това шоу? Знае ли се колко време ще останете тук?

Винаги се стараем да изкараме супер представяне за нашите фенове, още повече в държави, в които не свирим толкова много. И съм сигурен, че ще бъдем там и преди, и след това, да се снимаме с фенове, да им дадем нещо в замяна на подкрепата им.

Какви са впечатленията ти от предното ти гостуване в нашата страна? 🙂

Спомням си готини момичета, добра бира и яка публика, нямам търпение да се върна 🙂

Малко късничко,но.. поздравления за годишнината на групата!

Благодаря. Нямам търпение за следващите десет години, както вървим в добра посока тези дни. Всеки албум е по-близо до стила, който искам.

Каква е историята зад „Helvetios“ ? Колко време го създавахте и записвахте в студио? Това наистина е невероятен албум..

Идеята всъщност е доста стара, още от преди години искахме да направим албум за Галската война. Chrigel проучваше през цялото време и албумът е като една голяма история от началото до края. Текстовете пасват перфектно с музиката, всички сме супер доволни от него и ни отне месец, за да запишем всички партии в трr различни студиа.

Когато взимах интервю на Rob (Epica) , го попитах защо е избрал баса. Ами ти?

Нямам никаква представа! Свирих на други интрументи преди това, но винаги съм се възхищавал на големи басисти като  Roger Patterson от ATHEIST, например.
Обичам, когато цялата сцена вибрира заради дълбоките басови звуци, всички ( освен басистите) мразят това, знам 🙂
И всички знаем, че басистът винаги е рок енд рол пичът 🙂

Как започна са свириш с Eluveitie?

Преди време се преместих в Швейцария заради обичайните неща, и тогава исках да спра да свиря в банди за известно време, да отделя време на себе си. Един ден Chrigel ми се обади и ми съобщи, че двама от членовете на групата са напуснали, а Eluveitie щяха да имат шоу след два дни на фестивал в Австрия. Тогава нямах идея за фолк метъла, защото това никога не е бил стил, който свиря. Така се присъединих и съм убеден, че тогава това решение ми спаси живота.

На концерта в София през 2010г.

 

Нещо ново, което бих желала да опитам, и което феновете биха се поинтересували да узнаят за теб. Нещо като мини-лексикон:

Име: Kay Brem

Дата на раждане: 8 януари

Хобита: стари американски колела и коли, спорт като цяло, пушки, китари и татуировки

Любима мисъл: Нищо не може да ме хване, освен сребърен патрон

Любима книга: Robert Schneider „Schlafes Bruder“ ( „Сестра сна“ , Роберт Шнайдер )

Любима група / песен : трудно е да се каже, трябва да е песен на Johnny Cash, W.A.S.P или Pantera

Песента, която отрязява настроението ми в момента: нещо на Pearl jam или Alice in chains

Вярвам в: себе си

Искам да отида: във ваната или в бар, за да се отърва от махмурлука си

Последният концерт, който посетих като фен: честно казано не помня, може би Woven hand или когато посетих приятелите си от Lamb of god и си направихме типична швейцарска фондю вечеря.

Любимият ми албум на Eluveitie: определено „Helvetios“, разбива

Любим предмет в училище: история и спортуване

Любим цвят: син

Нещо интересно, което малко хора знаят за мен: отпечатъка от левия ми палец изглежда много странно, защото малко зайче едва не го отряза, когато бях дете, а аз имах гениалната идея да дразня зайчето с ръка. И всички гранични работници в Щатите ме гледат странно, когато го видят.


И за да завършим, какво би искал да кажеш на почитателите си тук и на читателите на Metal Hangar 18?

Ще се видим много скоро, поздрави на всички ви! 🙂
Благодаря на всички за подкрепата, наистина го оценяваме и се надяваме да се видим на шоуто, на което да се разбием заедно и да изпием няколко бири!

Напомняме, че концертът на Sabaton, Eluveitie & Wisdom наближава. Датата е 18 март 2013г. , а мястото е зала  Универсиада:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото