Промоция на дебютния албум на DIABLESS

Преди няколко дни, на 2-ри март, родната мелодик дет метъл банда Diabless направи промо-концерт по случай издаването на дебютния си едноименен албум. Събитието се състоя в родния им град Перник, в клуб “Per’ Tu”. Нямаше никакво съмнение, че ще посетя. Все пак, Перник е едва на 30 км от столицата (а и имам роднини в района). Не бях сигурна дали ще пиша, поради много служебни и лични ангажименти, но след преживяното просто нямаше как да не споделя хубавите емоции.

Появих се в клуба рано-рано, около 16:00 – 16:30ч. , като очаквах да няма никого – само управителя и персонала – тъй като концертът бе обявен за 20ч. Уви, с влизането виждам около 10-тина човека, пиещи бири на бара. Оказа се, че клубът работи от 10 сутринта като обикновено рок кафе (ех, да можех всяка сутрин там да си пия кафето).

Малко след като бях пристигнала, въпросните хора си тръгнаха, като на тяхно място започнаха малко по малко да идват такива за самия концерт.

Diabless се очакваше да дойдат в 17ч., за да направят саундчека си, и точно като по часовник в толкова и се появиха. Разтовариха си техниката, пораздвижиха се малко и толкоз – саунд инжинера закъсняваше, и то доста. След появата му донастроиха нещата набързо и към 20ч. Diabless вече бяха на сцената, готови да забият.

Момчетата ‘откриха’ концерта си с кратко интро + парчето „Satan’s Back” – както е и началото на албума. Хората от ‘първа линия’ размятаха коси още в началото. Diabless бяха изключително добре посрещнати от близо 100-тина човека! Дали защото си бяха на ‘родна земя’, или просто защото наистина са яки…! Последваха “Cold Blood”, “Unbroken”, “Liar”… Почти нямаше паузи между песните, тъй като и там, както в някои столични клубове, ограничението за вдигане на шум е до 22 часа, а доколкото разбрах, полицията редовно им ‘ходи на гости’. Diabless редуваха парчета от албума, омешани с няколко други нови, като “Fadding Away”. Когато стана време да приключват, публиката завика „Още, още…”, след което последва една песен и това бе краят. Над час и половина, събран в 17 парчета, изключително добър и изпипан мелодик дет метъл без капка компромис!

Никой не бързаше да си тръгва и купонът продължи и след приключване на концерта. Отвън, в пауза на по цигара, успях да си поговоря малко с момчетата от Diabless. Те разкриха, че макар да издадоха дебютния си албум съвсем скоро, те вече имат готов материал за още поне един. Осен това обмислят да минат и към София в най-скоро време (което очакваме с нетърпение!)…

От своя страна, управителят на клуб “Per’ Tu” пък спомена, че концерти (ще) правят всяка събота, като програмата за месец Март е:

09-ти: Wartime / Cold In December
16-ти: AfterTaste
23-ти: Odd Crew / Cold In December
30-ти: Seize The Day / Twist

А за лятото предвиждат ремонт с цел разширяване на клуба.

С няколко думи… Радвам се, че реших да посетя промо-концерта на Diabless! Представиха се повече от чудесно и вече нямам търпение да ги видя отново. Преживяването ще ми остане хубав спомен. Всички – групата, от клуба, както и посетителите, бяха изключително любезни и отзивчиви. За съжаление си тръгнах рано, тъй като имах нещо като ‘вечерен час’, но следващият път ‘ще удържа фронта’ докрай! : )

Повече информация за бандата, както и за това как и откъде можете да си закупите дебютния албум на Diabless, ще намерите на тяхната фейсбук страница.

 1. #1 написан от Анонимен (преди 11 години)

  Много беше як концерта 🙂 Надявам се скоро пак да ни зарадват…

  • #2 написан от Desita (преди 11 години)

   До колкото разбрах се готвят за промоция и тук, в София, която чакам с огромно нетърпение :)))

 2. #3 написан от DeadMistress (преди 11 години)

  Да, подготвя се и за София, надявам се скоро. Ще информираме веднага, щом бъде обявено официално! 😉

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото