FISH ще се отдаде на писателска кариера

fish

Шотландският певец Fish, станал известен през 80-те като фронтмен на прогресив бандата MARILLION, е оповестил официално, че приключва с музикалния бранш и се отдава на писателска дейност. Ето какво е споделил самия той в изявление:

„Искам да успокоя тези, които се страхуват, че през 2017г. ще премина във вегетативно състояние.

Генералният план предвижда продажба на моето студио – или като студио, или като жилищно помещение – през 2016-2017г. и преместване в немския Baden-Württemberg, където ще живея и ще започна нова кариера като писател.

Автобиография – очевидният избор, както и книга с текстове на песни с коментари за това какво ми е послужило като източник на вдъхновение и какви истории са заключени в думите. Също така имам няколко идеи за романи, а освен това отдавна мисля да пиша сценарии, но никога не ми е оставало време да се занимавам с това сериозно заради ангажиментите, свързани със съчиняването на песни, записите и турнетата.

Вече ми предложиха да пиша текстове на песни за други артисти, което може и да е интересно като страничен проект, но аз наистина искам да си отида от музиката, защото чувствам, че с издаването на следващия албум ще съм казал всичко, което съм искал да кажа в този формат.

Разбира се, желанието да излизам на сцената ще си остане както и преди, но това ще бъде само за удоволствие, защото нямам желание да пътувам по турнета, когато стана на 60. Най-вероятно това ще бъде във формат ‘Fishheads Club’, но дори и така ще е само в Европа. Накратко, настъпи момента да се заема с нещо друго и да приема ново предизвикателство.

Сега вече знаете всичко. Всичко това ще се случи в бъдеще, но трябваше да разработя план за действие, който да следвам и да не губя концентрация. У мен винаги е имало амбиция и силно желание да творя на това или онова ниво. Мисля, че избрах за себе си интересен маршрут и се надявам, че хората няма да изгубят интерес към това, което правя като творческа личност.“

Fish изостави пеенето през 2008г., когато откриха в гърлото му „патологично разрастване на клетки“. Впоследствие раковото образувание се оказа доброкачествено и през 2013г. той издаде соловия си албум “A Feast Of Consequences”. Половината от композициите в него представляват сюита за Първата световна война, в която е воювал дядо му. За да се вдъхнови за написването на сюитата, Fish е посетил бойното поле на Somme.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото