DREAM THEATER разкриха името на новия си албум

Roadrunner Records анонсираха очаквания с огромно нетърпение нов албум от легендарните Dream Theater. Dream Theater – първата едноименна колекция в близо тридесетгодишната кариера на номинираната за Grammy банда – излиза на 24 септември.

Dream Theater е записан в Cove City Sound Studios в Глен Коув, Ню Йорк, продуциран от основния китарист John Petrucci, а смесването е дело на светилото Richard Chycki (Aerosmith, Rush). Албумът бележи една брилянтна нова глава за винаги експериментиращата банда, техният първи написан и записан с барабаниста Mike Mangini, изцяло интегриран в творческия процес от самото начало.

Petrucci казва:

Виждам всеки нов албум, като възможност да започнем отначало, да надградим или подобрим посоката, в която сме се развивали в течение на времето, или да поемем по напълно нов път. Това е първият едноименен албум в нашата кариера и няма нищо по-силно, за което да се сетя като потвърждение на нашата музикална и творческа идентичност. Изследвахме подробно всички елементи, които ни правят уникални, от епичното и интензивното до атмосферичното. Изключително сме развълнувани за “Dream Theater” и нямаме търпение всички да го чуят.

Dream Theater ще бъде достъпен в широка гама от отличителни версии, включително стандартно и специално издание на CD, 180-грамов двоен винил и бокс сет в лимитирано издание.

Dream Theater ще се отправят на турне в подкрепа на Dream Theater – пълни детайли ще бъдат обявени скоро.

 

С продажби надвишаващи общо 10 милиона албума и DVD-та по света, Dream Theater отдавна се нареждат сред големите в хард рока. Записи като сертифицирания със злато от RIAA Images & Words от 1992 година (включващ влезлия в топ 10 сингъл “Pull Me Under”) печелят на бандата от Лонг Айлънд безброй отличия за техния фантастичен синтез от мелодичен пауър и виртуозно експериментиране, а също и включването на бандата в топ 10 на списъка “Най-добри прог рок банди на всички времена” на списание Rolling Stone.

Black Clouds & Silver Linings от 2009 година се оказва крайъгълен камък в кариерата им, дебютирайки на #6 в Billboard 200 – най-високият дебют в класация за албуми за бандата досега.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото