City Rock Gigs – нова идея под Тепетата

Вижте новите идеи на група ентусиасти от Пловдив, които усилено подкрепят музикалната сцена:

 

Здравейте, драги ТДКастовци! Както ви обещахме ТДКураторът отново се нагърбва с прекрасното бреме да хвърля светлина върху случки, хора и събития, които по една или друга причина не получават отзвук. Няма да нищим сега причините за това. Поводът за това писание е прекалено хубав, за да представим отново проблематиките, с които преяждаме пред своите критични умове.

 

glavi
(Тик-так Тик-так)

Та вече по същество. Забелязвате ускореното музикално движение завихрящо се покрай Петното на Роршах и това започва да повдига въпроси у вас, нали? Какво точно се случва там се питаш ти, читателю драги. Концерти, проекти, манифести, градски рок събития. Да, в нашия 2019-то-европейски Пловдив се гради в тази посока от известно време. Гради се музикален хомоген-фактор в културната дейност на „обикновения“ пловдивчанин. Засега не е напълно така, но от няколко години трудът вложен в тази посока прояжда лепкавата паяжина на убитата от безпаричие душевност на града ни.

 

bi4eto

(Смърт на културата)

City Rock Gigs – който продукт е причината за този куратор, е последното отроче на креативната младежка дейност. Първата случка от поредицата е на 14.01.2014 от 19:30. В същината си това са серия от концерти, направени с подкрепата на Петното, и организирани изцяло благодарение на жертвоготовния ентусиазъм присъщ на новопоколенческите банди. Но, това с младите вече сте го чували, нали? И какво? Какво Ви е мнението? Не, това не са ви случайните деца хванали инструменти в плах опит за бунт срещу неоформеното поколение на техните родители. Това е добре направена МУЗИКА. Не сте почитатели на инди рока, не сте почитатели на Arctic Monkeys, не се кефите на post-hardcore и не смятате djent за стил? Окей, някои от нас също, други пък ги обичаме, но ще отидем, и ще се изкефим – защо ли? Защото просто това е начинът в крайна сметка да останем доволни от мястото, в което съдбата ни е отредила да живеем и да можем да сме му културен регулатор, като не допускаме социални извращения да дават квази-култура на едно цяло поколение.

 

idvame

(Ние идваме)

Благодарим Ви отново, че бяхте с нас ТДКастовци. До нови срещи! Аривидерчи! Текбир!

 

А ето и какво сподели с нас Антон Шнитер:

 Пиша ви този път без пряка връзка с група ТДК (макар че и тях ще ги намеся по-късно :)). Става дума за друг проект, който се роди доста спонтанно след един разговор с Йоан Баков – вокалист на Panic Station, който може би знаете покрай участието му в X-Factor и Сашо Секулов – собственик на клуб Петното на Роршах. Кръстих идеята City Rock Gigs и се захванах да я развивам. За моя приятна изненада, в дните от началото на проекта (които се броят все още на една ръка) огромен брой хора ме подкрепиха и изказаха желание да участват в него, включително две групи, които не са от Пловдив. За какво става дума? Накратко – ще правим концерти. Много концерти с много изпълнители, както от Пловдив, така и от други градове. Ще показваме какво ново се случва под небосвода. Ще събираме на едно място всякакви различни конфигурации от музиканти и фенове. Какво е различното между нас и всички останали, които се стремят към същото? Организацията на City Rock Gigs идва изцяло от музикантите, които ще участват в нея. Нямаме промоутъри, нямаме сиви бизнес личности, които да дават корпоративни съвети. Помагаме си взаимно както за реклама, така и за всичко останало. Приходите от концертите отиват директно за изпълнителите, без проценти и скрити такси. Пиша ви с надеждата, че ще ми помогнете тази информация да стигне до повече музиканти, които биха имали интерес да се включат в поредицата. Могат да се свържат с нас чрез страницата ни във фейсбук, споделена по-долу.
От години мечтая за една Пловдивска (а и Българска) рок сцена, отворена за новото. Една сцена, която не се кланя на кавъри на Металика, ACDC и Гънс, а обединява около себе си талантливите млади хора, които се изразяват чрез музиката. Една сцена, която може да докосне нещо в сърцето на слушателя, вместо да служи просто за повод да се напием и напушим. Една сцена, която да дава начало на групи като споменатите по-горе. Винаги съм искал да съм в средата на една такава промяна. Когато започнах работа като мениджър на ТДК бях с ясното съзнание, че работя с тези хора, защото споделят моите виждания за света и искат да променят нещо (фактът, че са брутално добри музиканти, е съвсем отделен въпрос). Когато майка ми вложи усилията на огромна част от живота си в това да ми помогне да завърша Музикален бизнес в един от най-престижните колежи в света – нещо, за което винаги ще съм ѝ безкрайно благодарен – това също беше стъпка към моята мечта.
Разбира се, все още съм на години, може би десетилетия от постигането ѝ. Но с любезната подкрепа на клуб Петното на Роршах (който наскоро стана на 15 години, между другото – честито!), днес гордо правя поредната крачка. Очевидно, никой не може да се надява да достигне до някаква мащабна промяна сам. City Rock Gigs ще обедини музикантите в една общност, в която ще можем заедно да работим за общата си цел. Вместо да се възползваме един от друг, ще можем да си помагаме взаимно. Вместо между нас да има вражда и завист, ще работим усърдно за успеха на другия. Вярвам, че ако сме достатъчно отдадени, можем да постигнем нещо голямо.
Говорих предостатъчно. Епизод 1 е на 14ти януари в Петното. Ще ви представим Panic Station и After Midnight, които храбро се съгласиха да застанат начело на поредицата и да покажат какво могат. Продължаваме на 21ви с Hypnotik Ink и Brain Donor.
Благодаря за вниманието и поздрави!
Тони Шнитер

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото