NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS с втори сингъл

Noel GallagherNoel Gallagher’s High Flying Birds издават песента “Ballad Of The Mighty I” на 23-ти февруари. Това е вторият официален сингъл от дългоочаквания предстоящ албум на групата “Chasing Yesterday”, който ще излезе на 3-ти март. Видеото към песента може да бъде гледано в YouTube.

В емоционалното парче Ballad Of The Mighty I към китарата на Noel се присъединява тази на Johnny Marr.

 „Опитах се да го накарам да участва в последния албум, но така и не стана.” казва Gallagher. „За това, когато завърших парчето и разбрах, че той ще се впише перфектно в него, му се обадих с молба да му изпратя необработения микс. Той отговори: ‘Не, не искам да го чувам предварително.” Дори не искаше насоки. Беше доста смело от негова страна. Той просто пристигна с две китари и две чанти с педали за ефект. И трябва да призная, беше невероятен. Той е на много по-високо ниво от нас. Резултатът е взрив от енергия, която спомогна Mighty I да стане една от най-добрите песни, която съм писал.”  

 

Сингълът ще включва Б-страната “Revolution Song” и ще излезе както дигитално, така и на 7-инчова лимитирана цветна плоча, налична ексклузивно в сайта www.noelgallagher.com.
ПесентаBallad Of The Mighty I също ще може да бъде свалена дигитално, както и закупена на 7-инчов винил, наличен за поръчка от 13-ти януари. “Revolution Song” ще бъде на пазара от 23-ти февруари.

 

От 3-ти март Noel Gallagher’s High Flying Birds тръгват на турне във Великобритания и Ирландия, чиято кулминация ще бъде излизането им на лондонската O2 арена на 10-ти март. На 28-ми март пък бандата ще бъде хедлайнър на благотворителен концерт в Royal Albert Hall.

 

Албумът Chasing Yesterday” на Noel Gallagher’s High Flying Birds ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. Песента може да бъде закупена и в iTunes

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото