Антихелоуин с Последните първи: Или как се празнува Хелоуин по нашенски

 Докато голяма част от обществото ни спореше дали трябва да се празнува Хелоуин у нас, шепа приятни хора се бяхме събрали в съвсем новичкия клуб Post-Culture Stage в Пловдив, за да отпразнуваме празника, така както ние си знаем.

 Точно по график, в 20:00, се появиха FEAST OF INSANITY. Групата излиза на сцената, димната завеса се вдига и започва “Decadence“, чието начало напомня на някой норвежки блек метъл опус. В духа на празника момчетата бяха с изкуствени мустаци, които, за съжаление, след първата песен махнаха. Не след дълго, бандата направи кавър на “Pray For Plagues“ на BRING ME THE HORIZON, при което публиката избухна в куфеене и погота. За малкото време, което им беше отредено на сцената, те се представиха повече от добре, заедно с новите им членове – Денислав Николов (вокали) и Борислав Казаков (барабани). Предпоследната им песен за вечерта беше “Iscariot“, за която към тях се присъедини бившият им вокалист Джорджио Сапутели (AS ORCHIDS WITHER). Своето изпълнение FEAST OF INSANITY завършиха с CHELSEA GRIN-ската “Recreant“, за която към тях се присъедини техния приятел Стилян.

Сетлист на FEAST OF INSANITY:
01. Decadence
02. Bliss
03. Pray For Plagues (BRING ME THE HORIZON cover)
04. Iscariot
05. Recreant (CHELSEA GRIN cover)


 Малко по-късно на сцената излязоха 8M/S. Безспорно, момчетата от Хасково са една от групите, които правят най-добри концерти. Енергията, която изпълваше клуба по време на изпълнението им, беше просто неописуема. Препоръчвам на всеки един от вас да посети техен концерт в най-скоро време. Както при предишната група, така и тук си личеше, че публиката знае защо е тук. Да се раздаде и да покаже как се прави. 8M/S непрестанно приканваха дошлите фенове към circle pit-ове, които въпреки не толкова голямото място, в което се бяхме събрали, се оформяха повече от добре. Енергията и смазващите им изпълнения, комбинирани с подивялата публика, която не спираше да се раздава, успешно резюмират концертите на бандата. Самата атмосфера, в която групи като 8M/S потапят публиката, е достатъчна да Ви присъедини в редиците на най-верните им фенове. След края на размазващото им изпълнение се оттегляме, за да си починем.

Сетлист на 8M/S:
01. Running Out The Black July
02. The Darkest Side Of Our Dreams
03. If You Don’t Know What To Say You Better Shut Up
04. Individualist
05. 3000 Degrees

 Следващи на сцената бяха момчетата от столичната банда KHAN. Още с интрото “Балканджийско хоро“, групата поднася приятната си порция folkcore. След “Пепел“-та, в която попадаме заради огромната ни любов към тях, ставаме жертви на “Чума“-та, която “Гарван“-ите от KHAN донесоха тази вечер в Пловдив. Малко след това ни сполетява “Буря“ и ставаме “Жертва“ на магията, в която ни потапят. Една доза “Правда“ и за финал се изстрелваме на седмото “Небе“, заради емоцията и чувствата, които KHAN посяват в публиката със своите изпълнения. Силно съжалявам тези от вас, които все още не са гледали групата на живо, за да могат да изпитат това българско и топло чувство, което изпитах аз на 31 октомври в Post-Culture Stage в Пловдив.

Сетлист на KHAN:
Балканджийско хоро
01. Пепел
02. Чума
03. Гарван
04. Домачине
05. Буря
06. Жертва
07. Правда
08. Небе


 Последни за вечерта бяха познатите на всички ни AS ORCHIDS WITHER. Нахъсани още от самото начало забиват добре познатото интро “Халва“. Загрели след тази вкусна порция брейкдауни, имах удоволствието да се кача на сцената при тях, за да изпълним заедно емблематичната “The Art Of The Flow“. Личеше си, че най-големите фенове на момчетата бяха дошли на концертa. За следващата “Azalea“ към групата се присъедини един от бившите китаристи на бандата – Йонатан. Веднага след това смукането на костни мозъци продължи с къртачката “Swallow Me“, която беше последвана от “Love Lies Bleeding“. Предпоследната песен за вечерта беше любимата на всички “Bane“. Рязането на крайници завърши с кавър на вече несъществуващата пловдивска банда EVERMOURN – “Reprisal“, за която към групата се присъедини барабаниста Радослав. След края на този убийствен сет, изпълнен с много мощ, енергия и динамичност, си взимаме довиждане и си тръгваме, отвяти и разбити от концерта, който четирите групи изнесоха.

Сетлист на AS ORCHIDS WITHER:
Халва
01. The Art Of The Flow
02. Azalea
03. Swallow Me
04. Love Lies Bleeding
05. Bane
06. Reprisal (EVERMOURN cover)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото