TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015 – официална информация

Transfiguration_visionКакво е Transfiguration Festival

Някъде там, в Родопите, едно малко село, забравено в планината, е притихнало в себе си, притаило изконния дух на началото. Хора, сенки и спомени се пресичат в руините, останали от достолепието на старите тиклени къщи и утъпканите калдъръмени улици. Улици, по които още вървим, магически места, в които потъваме, търсейки същото, което са търсели и нашите предци – хармония и сливане с околния свят. Човекът и планината потъват в собствената си приказка.

Днес ние, които имаме духовната потребност от връзката с природата и корените, ние, които искаме да се заредим с първичната енергия, бликаща от всяко кътче в родопското село Долен, ще ви разкажем нова приказка, ще предадем тази енергия и на Вас.

Търсейки онези моменти, когато виждането води до разбиране, когато допирът води до осъзнатост, когато престъпвайки отвъд прага става промяната вътре в нас. Споделете с нас преживяването TRANFIGURATION FESTIVAL, 6-9 Август 2015.

Село Долен

Изключително живописното село Долен се намира в Югозападна България, на 28 км източно от Гоцe Делчев. Селището е архитектурен резерват, в който са запазени както характерната атмосфера на традиционното родопско строителство, така и останките на множество исторически забележителности от тракийска древност и стари български църкви.

Сцени и фестивално пространство

Фестивалът се провежда в землището на село Долен – с една голяма, амфитеатрална сцена и една по-малка, добре оформена сцена, изцяло изработени и изградени от естествени материали – дърво, камък, глина, целящи вписването им в естествената среда на архитектурния резерват. Сцените се намират в двата края на селището и са ситуирани точно над извиращата наблизо Безименна река, която тече през Долен. Всеки елемент от архитектурата на събитието е съобразен с духа на селото и е ръчно изработен от екипи, работещи ексклузивно за идеята Transfiguration Festival.

Ще бъдат обособени места за хранене, щандове с алкохолни и безалкохолни напитки, както и детски кът, разработен от момичетата и момчетата от Бъдеще сега (повече за тях тук). В детското пространство мъниците ще могат да изследват и учат, забавлявайки се.

Предвидено е и пространство за палатки, като къмпинг зоната и паркингите през четирите дни ще бъдат безплатни за притежателите на билети за събитието.

Групите

– електро-етно проектът Бalkansky на Теодосий Спасов, визуалния майстор Иво Христов и дръменбейс сензацията Иван Шопов (чуй ги тук)
– българските ембиънт-етно класици Исихия, които дълго време не действаха заедно, а последният им концерт се случи преди цели 10 години (чуй ги тук)
– мощните алтърнатив рок герои smallman, които винаги блестят със звука на гайда сред шумните китари и впечатляваща визуална среда (чуй ги тук)
– изключителните Irfan, при които балканското Средновековие среща неповторимия чар Мала Азия и Близкия Изток (чуй ги тук)
– впечатляващите със своите концерти и студийни записи гърци Villagers of Ioannina City, за които се говори все повече след лайва им в София през есента (чуй ги тук)
– магическият етно проект на Веселин Митев от Исихия – Кайно Йесно Слонце (чуй ги тук)

Диджеите

The Third Man – проект на Антон Литовченко (тоест Mloski), Иван Литовченко (a.k.a. Litheo) и Иван Шопов (тоест Cooh, основен човек и в Бalkansky). Триото забърква ефектна, танцувална смес от ембиънт и IDM
Mytrip – въздействащият проект на Ангел Симитчиев, който съчетава аудио експериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика (чуй го тук)
Vataff Project представят комбинация от електроника, бийтове и звука на традиционни български инструменти, съчетани с визуален спектакъл (чуй ги тук)

Филмът

Премиерна прожекция на документалния филм „Това е България”. Сниман в продължение на 3 години, изцяло във full HD, в четири сезона, по суша, въздух и вода, сред най-красивите, непознати и загадъчни български местности

Работилници и лекции

– Фотографска лекция и нагледна презентация на Ивайло Петров, специалист в областта на концептуалния портрет и екстремната макрофотография, работил през годините за Porsche и Ogilvy (повече за него)
– Работилница по роботика в рамките на четирите фестивални дни от специалистите Роботев (повече за тях тук)

Билети

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 27 април. Очаквайте подробности за цените и броя им.

И още

В идните седмици ще бъдат обявени още подробности, всекидневната програма, още групи, артисти и работилници.

Видео реклама

За допълнителна информация, и текущи новини, следете ни на transfiguration-festival.com и facebook.com/transfiguration.festival

  1. #1 написан от злобчо (преди 9 години)

    А какво значи „старите тиклени къщи“?Може би „старите тухлени къщи“?

  2. #2 написан от REYAV (преди 9 години)

    Тикли се наричат старите каменни плочи, които заместват керемидите по покривите на къщите в някои региони на България.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото