Основателят на Megaforce Records е починал на 69 годишна възраст. Новината беше съобщена от дъщеря му в социалните мрежи.

„Светът загуби истинска легенда днес… Нашият татко живееше живот, толкова бърз, твърд, тежък, мощен и въздействащ като музиката, която донесе на света. Неговата страст и постоянство подхранват кариерите на може би най-влиятелните метъл банди и на великите в индустрията от едно поколение. За нас той беше просто татко… Баща ни и майка ни бяха невероятни партньори в любовта, живота и бизнеса. Заедно те вярваха в невероятното, тяхната страст, бунтовническа гледна точка и упоритост изградиха империя от кутия винил на битпазар – в мултиплатинена звукозаписна компания, управляваща компания и издателска къща. Въпреки че сме съсипани, че го няма, те най-накрая се събират отново. И е невъзможно да си представим свят без него. За всички нас, които го познавахме и обичахме… между другото… RIP татко, наистина ще ни липсваш дълбоко и никога няма да забравим…това, което оставихте ще живее завинаги, не само в нас и вашите внуци, но и във всеки хедбенгър на тази планета за цяла вечност!“

Jon Zazula основава Megaforce Records в началото на 80-те години на миналия век със съпругата си Марша и помогна за стартирането на кариерата на легендарните Metallica, като подписва договор с тях. Той получава копие от демото на групата No Life ‘Til Leather от клиент на щанда му на битпазар в Ню Джърси и се свързва с групата с надеждата да работят заедно.
„Когато ги чух, беше като светкавица. Сякаш ме удариха, не знам с какво.“, разказва Зазула през октомври на 2019.
„Това е отговорът на Америка — на Motorhead и новата вълна от британски хеви метъл — това ще бъде началото на собствената сцена на Америка в този дух.“ „По принцип казах на Марша: „Не знам какво ще правя, но ще направя нещо с тази група. Трябва да бъда част от наследството.“ Знаех, че ще има наследство.“
По това време той  организира местни концерти в Ню Джърси с групи, включително Venom, Raven, Anvil и Manowar, и казва на Ларс Улрих, че ще изпрати пари на Metallica, за да наеме U-Haul, за да дойдат да свирят в Ню Йорк. В крайна сметка той издава първите два албума на групата — Kill ‘Em All от 1983 г. и Ride the Lightning от 1984 г.
През цялата си кариера Zazula работи и със забележителни имена в тежката музика като Anthrax, Testament, Overkill, Mercyful Fate, Ministry и др.
Joey Belladonna споделя: „Бих искал да благодаря на Johnny Z, че беше такъв велик мъж, невероятен мениджър и за това, че повярва в мен. Ще липсваш много на Krista и мен. Благодарим ти за всеки един момент, който сме прекарали заедно.“

Колегите му от ANTHRAX добавят: Всички сме изкормени от днешната загуба на Jonny Z. Ако не беше Джони, може би нямаше да има ANTHRAX. Неговият ангажимент, неговото напътствие, неговата страст и приятелството му бяха неразделна част от успеха на групата и той беше приятел през целия живот, много обичан. Джони обичаше метъла и той беше наистина пионер и тъй като остави незаличима следа в тежката музика, неговото отсъствие ще се усети силно. Джони, предай любовта ни на Марша и безопасно пътуване и на двама ви.

Почивай в мир!