От лагера на новия проект на клавириста на британците TEN Darrel Treece-Birch ATLANTEA обявиха подробности за предстоящия албум. Творбата се нарича „Choices“ и ще излезе на 6-и октомври благодарение на Lion Music. Материалът е записан в The War Room, Флийтууд, Великобритания от Darrel Treece-Birch, който е продуцирал, смесил и мастерирал материала, а също така е изработил и обложката. Съвсем скоро на бял свят ще се появят дебютният сингъл и видеоклип.

Darrel Treece-Birch, клавирист на британската мелодична хард рок формация TEN, има зад гърба си 4 самостоятелни албума, 7 албума с TEN, 4 – с прог рок бандата NTH ASCENSION (която напуска през 2021 г.) и е участвал като гост музикант в редица други проекти, вкл. SIGNAL RED на колегата му от TEN Steve Grocott, Tony Mitchell и SCAR FOR LIFE на Alexandre Santos. Новото отроче на Treece-Birch ATLANTEA включва доста приятели на музиканта, които се включват и като инструменталисти, и като вокалисти и обещава да бъде много разнообразен мелодичен прог рок запис. Darrel споделя:

„Като солов музикант записвах основно инструментален материал. Като автор на песни създадох музикален проект, който ми позволява да творя свободно, да смесвам стилове и да допълвам и усъвършенствам материала с помощта на прекрасни приятели музиканти, които се включват както като инструменталисти, така и зад микрофона. Музиката на ATLANTEA трябва да разказва история и да потапя слушателя в нея. Предстоящият студиен албум е за житейски ситуации, решения, които вземаме или никога не вземаме, въпроси и мистерии, надеждите и страховете ни.“

Съдържание:

  1. We Are The Voices
  2. Questions
  3. The Watchers
  4. All I Need
  5. What Price Is Life
  6. One And The Same
  7. If We Could
  8. You Decide (Dumdedum)
  9. Changes
  10. The Promise
  11. Secret Place
  12. Rise Above
  13. Time For Choice