Пиршество на гръцкото метъл изкуство, в главната роля – Sakis Tolis

В студената вечер на 18-ти ноември, сякаш типично време за слушане на блек метъл, и точно това предстоеше да се случи в столичния Микстейп 5, само след няколко часа. Затова основна роля поеха BGTSC със съдействието на SAKIS TOLIS и ON THORNS I LAY.

Около 19:00 през клуба започнаха леко да прииждат фенове, но бяха все още много малко предвид студеното време навън. Вратите трябваше да отворят в 19:00 часа, както бе обявено предварително, но се получи леко закъснение. Една от бандите все още правеше саундчека си, докато феновете чакаха отвън да влязат. Пред входа вече се бяха събрали най-ентусиазираните фенове, около 30 човека, и към 19:15 вратите отвориха и феновете започнаха лека-полека да влизат в клуба. Феновете се насочиха към бара, други – към мърч зоната, а останалите – долу към сцената. Както се забави влизането в залата, така и началото на първата банда за вечерта също се забави.

Точно в 20:15 на сцената се качи откриващата банда, а именно гърците ON THORNS I LAY. Гърците за пореден път доказват, че имат невероятна метъл сцена, и първата банда добре се вписва в това определение. Бандата започна ударно с „Fallen From Skies“ и се понрави на събралите се вече доста фенове в клуба. Безкомпромисни рифове бликаха от китарите на бандата, които завъртяха главите на хората в клуба. Мелодиите – много дълбоки, песните – изключително дълги, за радост на всички. На третата песен дойде и първото разпяване на публиката. Вокалистът Peter Miliadis постоянно сновеше по сцената и караше феновете да скандират с пълно гърло. На следващата песен „The Song Of Sirens“ дойдоха и първите проблеми с техниката, и в частност, с едната китара. За щастие бандата бързо успя да излезе от неприятната ситуация. След оправянето на проблема групата продължи със силен инструментал. Последва епично дуум соло, което завладя всички в клуба. Групата благодари на всички за разбирането и възприемчивостта на песните. Следващата песен беше доста брутална. Отново обаче имаше проблем с техниката, и се наложи песента да бъде започната отначало. Невероятните композиции продължиха да изпълват пространството, хората гледаха нетърпеливо и в очакване. Последваха няколко песни, съпътствани от лирични интрота от страна на Mr. Miliadis. Краят на шоуто беше с доста силна и брутално звучаща блек метъл композиция, а именно „Thorns Of Fire„. Една голяма част от залата куфееше безспирно и полудяваше под звуците на песента. Така след близо час екстремен звук бандата се поздрави с феновете, направи си обща снимка с тях, раздаде перца и веднага започна да си оправя инструментите, за да може на сцената да се качи и хедлайнъра.

Сетлист на ON THORNS I LAY:

  • Fallen From Grace
  • Newborn Skies
  • Misos
  • The Song Of Sirens
  • Olethros Pt.1
  • Erevos
  • Thorns Of Fire

Феновете бяха в очакване на големия хедлайнър за вечерта – едноименният проект на вокалиста SAKIS TOLIS – „SAKIS TOLIS„.

Когато бандата се качи на сцената в 21:25, феновете направо избухнаха с викове, аплодисменти и свиркания. Сетът им беше комбинация от дебютния албум на групата и някои от най-харесваните и обичани песни на ROTTING CHRIST. Стилът на бандата доста се различава от този на ROTTING CHRIST. Още с първите рифове бандата прикова вниманието върху себе си под бурните скандирания на множеството в залата. Сетът започна с песента „My Salvation“. Доста мелодична и лирична песен, която феновете пееха с пълно гърло за радост на групата. Продължиха с „Among The Fires Of Hell“, на която феновете направо избухнаха. Соло китаристът направи хубаво ритмично соло, а след това със Sakis се надсвирваха за радост на почти пълния клуб. Както винаги Sakis беше в отлична форма и постоянно показваше на какво е способен. „The Dawn Of The Age“ беше следващата композия, която група изпълни за българсксите си верни фенове. Песента започна с епични китарни партии, а феновете куфееха и гледаха в захлас случващото се пред очите им. Mr. Tolis беше изключително деен на сцената, постоянно подканяше феновете да се забавляват с квартета от Гърция. Последва дълго соло, което наектризира множеството в клуба. Следващата вълнуваща песен беше „Ad Astra“. Сериозните инструментали се изсипваха един след друг, а феновете оценяваха всеки един момент от песента. Тежкият звук направо мачкаше първите редове пред сцената. Музикантите от едноименния проект SAKIS TOLIS бяха във вихъра си.

Ще изсвирим няколко стари песни на ROTTING CHRIST. Искате ли, готови ли сте?“ бяха думи на Sakis. Ревът на феновете беше оглушителни и запомнящ се. Последваха няколко песни от творчеството на ROTTING CHRIST. Хората в клуба само това и чакаха. Всички дружно куфееха и пееха с групата тези величествени песни, а кулминацията на шоуто наближаваше. Зверските и мощни песни продължиха да пренасят феновете из дебрите на необятното. Така, малко преди края на шоуто бандата слезе от сцената под бурните овации на феновете, но само минута по-късно Sakis и компания се завърнаха на сцената за едно последно парче. Парче, с което завършват обикновено концертите си ROTTING CHRIST, сега и от лагера на SAKIS TOLIS не направиха изключение. Това беше култовата „Non Serviam“, чието име феновете скандираха в един глас. Sakis постоянно ги караше да пеят заедно с бандата, а скандиранията не спряха до самият край на песента и шоуто им. Накрая бандата раздаде перца, поздрави се с феновете, стисна ръцете на повечете от първите редове и слезе от сцената.

Сетлист на SАKIS TOLIS:

  • My Salvation
  • Among The Fires Of Hell
  • The Dawn Of The New Age
  • We Fallen Angels
  • Ad Astra
  • Live With Passion
  • Nocturnal Hacate
  • Cine Iubeste Si Lasa
  • Toy Thanatoy
  • … Pir Threontai
  • Holy Mountain
  • Ira Incensus
  • Non Serviam

Така приключи едно звездно шоу с гръцки привкус. Феновете станаха свидетели на едно екстремно шоу и останаха изключително доволни от представянето на двете групи – SAKIS TOLIS и ON THORNS I LAY. Две банди, които заслужават всички похвали и суперлативи за изпълнението си тази вечер.

 

ГАЛЕРИИ

Sakis Tolis

On Thorns I Lay

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото